Image

Klartecken för 550 nya bostäder i Lerum

Bygg/Arkitektur Nu har Wallenstam, HSB och Skanska fått klartecken för sitt projekt Aspen Strand i Lerum omfattande 550 nya bostäder.
Publicerad den 1 Juli 2015

Kommunstyrelsen i Lerum har fattat beslut om att projektet Aspen Strand kan påbörja detaljplanearbetet. Detta innebär att man nu mer i detalj studerar projektets utformning avseende kvaliteter, gestaltning och arkitektur. Helt i linje med Lerums vision 2025.

– Det är med glädje som vi, tillsammans med HSB, Skanska och Wallenstam, tar oss an uppgiften att utveckla ett av Lerums finaste områden, säger Peter Lönn, chef för Sektor Samhällsbyggnad på Lerums kommun

Närheten till kollektivtrafik, sjön Aspen och Lerums centrum gör projektet unikt. För att skapa bästa förutsättningar intensifieras nu dialogarbetet med intressenter i området.

– Alla som vill ska få komma till tals och dialogarbete ska gå som en röd tråd genom hela projekt Aspen Strand. Syftet är att skapa bostäder och utveckla området så att så många som möjligt blir nöjda och känner delaktighet hela vägen i projektet, säger Marina Fritsche, affärsområdeschef Bostad på Wallenstam.

HSB, Skanska och Wallenstam äger tillsammans med Lerums kommun all mark inom området. Genom att gå ihop och samarbeta vill man utveckla området med utgångspunkt i Lerums vision 2025 som innebär att man vill bli Sveriges ledande miljökommun 2025. HSB, Wallenstam och Skanska arbetar sedan en lång tid med hållbarhet och miljö i strategiska frågor.

– Det vi bygger i projekt Aspen Strand ska hålla för minst tre generationer framåt. Därför är det extra viktigt att samtliga aspekter av hållbarhet- ekonomisk-ekologiskt och socialt finns med hela vägen, säger Mats Björk Affärsutvecklare på Skanska.

Skanska ska vara ledande inom grönt byggande och har som sitt långsiktiga mål att nå noll miljöpåverkan. Wallenstams hållbarhetsarbete kännetecknas av att vara Sveriges enda fastighetsbolag som är självförsörjande på förnybar el. Det är också det bolag som för närvarande bygger flest hyresrätter i hela Sverige. Och HSB var först ut i Sverige med att verifiera sitt sociala hållbarhetsarbete enligt standard för ISO 26000 och bygger all nyproduktion i Miljöbyggnad Silver.

Till hösten intensifierar projekt Aspen Strand dialogarbetet med att bland annat bjuda in grannar, näringsidkare, organisationer och andra intressenter som kan tänkas vara intresserade av att delta på ett möte.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige