Image
Eldsundsviken.
Eldsundsviken. Bild: Vasallen

Kilenkrysset tar över efter Vasallen i Strängnäs

Transaktioner Statliga Vasallen och Strängnäsbaserade Kilenkrysset har träffat avtal där Kilenkrysset AB köper Vasallens exploateringsbolag Vasallen Strängnäs Exploatering AB. Affären innebär att Kilenkrysset tar över all mark för framtida bostadsexploatering, motsvarande 2 500 byggrätter.
Publicerad den 13 Juli 2017

Avtalet mellan Vasallen och Kilenkrysset träffades igår den 12 juli, och innebär att Kilenkrysset tar över den fortsatta utvecklingen av Eldsundsviken. I avtalet ingår all mark för framtida bostadsexploatering, befintliga lokaler motsvarande cirka 31 000 kvadratmeter BTA-yta, samt de planarbeten som pågår för fortsatt exploatering av nya lokaler och bostäder.

– Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med Vasallen om den här affären, som passar oss perfekt. Vi tar över ett mycket välskött förvaltningsbolag med Mälardalens finaste byggrätter för bostäder som är under framtagande. Detta kommer utan tvekan att bli Mälardalens mest spännande stadsutvecklingsprojekt, säger Jan Persson, vd på Kilenkrysset.

Tillträdet är den 1 september 2017. Erik Engström, fastighetschef på Vasallen, kommenterar affären så här:
– Vi är glada över att genomföra den här affären med Kilenkrysset. Det är en stark aktör med tydlig lokal förankring som tar över Eldsundsvikens utveckling. Vi önskar lycka till med det fortsatta utvecklingsarbetet av Eldsundsviken som Strängnäs nya stadsdel.

Vasallen lämnar dock inte Eldsundsviken helt, utan kommer fortsätta utveckla färdigt Brf Eldsundsviken 1 och Brf Eldsundsviken 2, genom bolaget Vasallen Strängnäs Bostad AB.

Jacob Högfeldt, som är kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, ställer sig också positiv till affären. Han tycker det är bra att det är en lokal aktör som fått det fortsatta förtroendet att utveckla Eldsundsviken:
– Det är ett viktigt område för utvecklingen av Strängnäs och därför också viktigt att det är en ägare som ser potentialen och samtidigt har en långsiktig ambition. Genom att vara med och skapa denna nya del av Strängnäs stad, kommer de vara med och bygga Strängnäs kommun ännu starkare. Långsiktigheten och viljan att skapa i Strängnäs är tydlig hos Kilenkrysset och vi ser därför mycket positivt på att de nu gör det här förvärvet.

Ingen av parterna vill kommentera värdet i affären mer än att det var en ”hög köpeskilling”.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige