Image

KI varnar för bostadsbubbla

Bostäder Konjunkturinstitutet varnar för första gången för att Sverige kan vara på väg in i en bostadsbubbla.
Publicerad den 7 Oktober 2015
Mats Dillén Bild: Konjunkturinstitutet
Mats Dillén

– Det finns en betydande risk att priserna är på en ohållbar nivå, säger Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén till SVT.

I dag är en svensk bostad i snitt dubbelt så dyr som för tio år sedan och KI varnar nu för att den svenska bostadsmarknaden kan komma att krascha.

– Nu börjar vi bli oroade. Vi är på väg att hamna i ett läge som är ohållbart, man måste bromsa utvecklingen när det gäller bostadspriserna, säger Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén till SVT.

Flera internationella organisationer har även de den senaste tiden varnat för utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. Både Internationella valutafonden (IMF) och OECD anser att mer åtgärder behöver vidtas för att dämpa de skenande bostadspriserna. Vilket även Konjunkturinstitutet håller med om.

– Om man inte försöker bromsa den här utvecklingen finns risken för att det blir ett abrupt prisfall längre fram, en krasch helt enkelt, säger Mats Dillén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige