Image

KF Fastigheter säljer mark till Biltema i Partille

Transaktioner KF Fastigheter säljer 11 206 kvadratmeter mark till Biltema, som nu etablerar sig i det nya området Partille Port.
Publicerad den 1 December 2015
Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter. Bild: KF Fastigheter
Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.

Biltema planerar att bygga ett varuhus som ska stå klar under 2017. KF Fastigheter och Peab utvecklar tillsammans Partille Port, som är ett stadsutvecklingsprojekt i Partille kommun, invid E20 vid den östra infarten till Göteborg.

– Biltema är en mycket viktig publikmagnet som betyder mycket för utvecklingen av Partille Port som område. För det är just en väl avvägd sammansättning av bostäder, handel och övrig service som skapar en levande stadsdel som människor vill bo och verka i, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.

Den nya Biltemabutiken kommer att vara en modern butik på cirka 6 500 kvadratmeter. Etableringen innebär även att cirka 20 nya arbetstillfällen kommer att skapas i kommunen.

- Vi är väldigt glada för att detta nu är klart. Under många år har vi letat efter en bra plats att etablera oss i de östra delarna av Göteborgsregionen. Biltema finns för tillfället enbart på Hisingen men kommer snart finnas representerade i både Sisjön och Partille. Två områden som passar oss perfekt, säger Anneli Borg Lundgren, vd för Biltema Sverige.

Partille Port kommer att bestå av cirka 800 bostäder, en sportarena och över 30 000 kvadratmeter handelsyta. Målet är att skapa en levande stadsdel där handelsområdet på ett naturligt sätt integrerats med bostäder, arena och annan service. Bostäderna planeras vara klara för en första inflyttning 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige