Image

KF Fastigheter och RED i samarbete i Gävle

Handel RED (Rico Estate Development) och VVAB (Valbo Volymhandel, samägt mellan KF Fastigheter och Konsum Gävleborg) har ingått ett samarbetsavtal avseende den fortsatta utvecklingen av den norra delen av handelsområdet Valbo Köpstad i Gävle.
Publicerad den 25 April 2014

Handelsområdet omfattar närmare 30 000 kvadratmeter nya handelsytor och väntas kunna utvecklas etappvis under de närmaste tre till fem åren. RED för just nu diskussioner med hyresgäster som tillsammans inrymmer drygt 20 000 kvadratmeter.

- Vi på RED har nischat oss mot externa handelsfastigheter där vi dels arbetar med egen utveckling av externa volymhandelsfastigheter, samt uthyrning och asset management av motsvarande typ av objekt. Valbo i Gävle har en lång historik av stark externhandel där många av marknadens starkaste handelsaktörer finns representerade. Vi bedömer att Valbo har den rätta strukturen som befäster området som det långsiktiga starka handelsområdet i Gävleborg. Den södra delen av Valbo, Valbo Köpstad, har i likhet med Birsta i Sundsvall genomgått en period av expansion, där vi är övertygade om att vi kan få förtroendet av marknadens aktörer att sammansätta handelsplatsen på ett sådant sätt att det ytterligare befäster området som den mest attraktiva handelsplatsen i Gävleborg. Vi ser fram emot ett fruktsamt samarbete med VVAB, Ronald Rico på RED.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige