Image

Kefrenköp öppnar för LÅE-bygge

Bolag LÅE Fastighetsutveckling köpte en fastighet i Partille på Kefren-auktionen. Nu planerar LÅE att bygga ett 4 000 – 5 000 kvadratmeter stort företagscenter på den obebyggda tomten intill.
Publicerad den 18 November 2011

Genom förvärvet på Kefrenauktionen, då LÅE köpte det så kallade Fricohuset för 33,7 miljoner kronor (7,7 miljoner över värdering) äger LÅE Fastighetsutveckling nu fastigheterna på båda sidor av en 8 000 kvadratmeter stor obebyggd tomt.

LÅE ser nu ett gyllene läge att uppföra ett nytt företagscenter på tomten på Industrivägen i norra Sävedalens industriområde.

- Det var därför vi så gärna ville köpa Fricohuset. Nu kan vi lättare styra byggnationen på den obebyggda tomten. Vi siktar på att uppföra \"Ugglums Företagscenter\" med inriktning mot service, hantverk och lager, säger Lars-Åke Eveberg, grundare och ägare till LÅE Fastighetsutveckling.

- Vi har intressenter, men inga färdiga kontrakt än. Vi behöver 50 procent kontrakterat för att börja bygga.

LÅE äger fem fastigheter i Partille, med sammanlagt 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige