Image

Karlström slutar som vd 2018

Bolag Skanskas koncernchef och vd Johan Karlström har meddelat styrelsen att han önskar sluta som vd. Han kommer att fortsätta i sin nuvarande roll till årsstämman den 13 april 2018, då han även lämnar Skanskas styrelse. Han kommer att fortsätta arbeta som senior rådgivare till och med januari 2019.
Publicerad den 13 September 2017
Johan Karlström. Bild: Skanska
Johan Karlström.

Johan Karlström började på Skanska 1983 och har haft en lång rad olika roller i företaget: platschef, projektingenjör, projektchef och regionchef. Han utsågs till vd och koncernchef i april 2008. Innan dess hade han suttit i koncernledningen sedan 2001 med ansvar för de nordiska enheterna och sedan för byggenheterna i USA.

- Johan Karlström har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa synergier, konsekvent levererat vinst inom byggverksamheten och växt utvecklingsverksamheterna med mycket starka resultat. Idag utgör de en betydande del av företagets värde. Johan är också en utmärkt ledare som varit mycket närvarande i organisationen. Han har väglett stöttat många i deras karriär i Skanska. Med integritet och stadig etisk kompass har han lett företaget mot att alltid vara en positiv kraft i det samhälle där det verkar, säger Hans Biörck, styrelseordförande i Skanska AB.

– Skanska är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt och värderingsstyrt med fullt av hängivna och kompetenta medarbetare som levererar projekt i världsklass. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av det under nästan hela min karriär, säger Johan Karlström, koncernchef och vd, Skanska AB.

Arbetet med att utse en efterträdare till Johan Karlström pågår och ambitionen är att den nye vd:n ska presenteras kring årsskiftet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige