Image

Karlbergsvägen säkerställer 2018

Bolag Karlbergsvägens preferensaktie placerades häromdagen på First Norths observationslista på grund av likviditetsproblem. Nu svarar bolaget med att ta in aktieägarlån som säkerställer likviditet och rörelsekapitalet för hela 2018.
Publicerad den 29 December 2017

Karlbergsvägen 77 Fastighets AB tar in aktieägarlån om 12 Mkr från huvudägarna Fridhem och Patriam, utöver det aktieägarlån om 3,5 Mkr som kommunicerades den 22 december 2017, för att säkerställa likviditets- och rörelsekapitalbehov under 2018.

6 Mkr tillskjuts per den 29 december 2017 och 6 Mkr kommer att tillskjutas senast den 30 juni 2018.

Aktieägarlånet löper med en årlig ränta om 3,0 procent och återbetalas senast vid projektets avslutande. Styrelsen bedömer därmed att likviditets- och rörelsekapitalbehovet är säkerställt för 2018.

Karlbergsvägen 77 Fastighets AB:s preferensaktie är noterad på Nasdaq First North sedan den 4 april 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige