Image

Karlastaden rekryterar ny CFO

Karriär Karlastaden Utveckling rekryterar Stefan Olofson Troede som ny CFO. Han kommer senast från Skanska.
Publicerad den 1 September 2017
Stefan Olofson Troede. Bild: Karlastaden Utveckling
Stefan Olofson Troede.

Stefan Olofson Troede kommer att gå in i CFO-rollen i det joint venture-bolag, ägt av Serneke och NREP, som ska utveckla hela projektet Karlastaden.

I och med att detaljplanen för Karlastaden blev antagen i kommunfullmäktige tog projektet ytterligare ett avgörande steg mot genomförande.

– Jag har med spänning följt utvecklingen av projektet och ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla en ny "stad" i Göteborg, säger Stefan Olofson Troede.

Han har 19 års erfarenhet av projektutveckling och fastigheter inom Skanska och har bland annat varit verksam som CFO för Skanskas projektutvecklingsverksamhet i Norden och Europa.

– Stefans långa och breda erfarenhet från projektutveckling, fastighetsverksamhet och tidigare CFO-roller kommer att vara mycket värdefullt för oss i genomförandet av Karlastaden, säger Jörgen Eriksson, vd på Karlastaden Utveckling.

Stefan Olofson Troede börjar sin anställning den 5 september 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige