Image

Kaplan om kritiken

Sverige Bostadsminister Mehmet Kaplan slår tillbaka mot kritiken från S-profilen Nalin Pekgul.
Publicerad den 15 Oktober 2014
Mehmet Kaplan. Bild: Regeringskansliet
Mehmet Kaplan.

Till Dagens Industri säger han, angående sitt uttalande där han kopplade samman jihadister som åker till Syrien med svenskar som slogs för Finland i vinterkriget:

”Mitt resonemang var att människor alltid har åkt från Sverige till olika konflikthärdar. Det borde inte ha nämnts där, för det uppfattades som att jag jämförde, vilket jag inte gjorde”, säger Mehmet Kaplan.

Angående Nalin Pekguls påstående om Mehmet Kaplans sammankoppling med extremister som bjudits in till Sveriges Unga Muslimers möten säger han:

”Vad har jag med det att göra. Det är en massa indicier som är anpassade för att passa ett mönster."

Han säger till DI att inga av extremisterna bjöds in under hans ordförandeskap.
Sammantaget tycker Kaplan att kritiken mot honom är märklig.

”Hon skriver att jag har en dold agenda. Jag blir väldigt förvånad över att hon svänger sig med den typen av retorik. Jag upplever inte att det riktigt hör hemma i en sansad debatt”, säger Mehmet Kaplan, som har fortsatt stort förtroende inom Miljöpartiet.

”Vi har ett orubbat förtroende för Mehmet Kaplan som politiker. Han är en av våra mest skickliga, kompetenta och omtyckta politiker”, säger Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige