Image

Jörgen Andersson blir ny koncernchef i Wästbygg

Bolag Jörgen Andersson, tidigare vice koncernchef, tar över som ny koncernchef efter Ulf Christofferson på Wästbygg Gruppen.
Publicerad den 9 Oktober 2015
Jörgen Andersson. Bild: Wästbygg
Jörgen Andersson.

Ulf Christofferson väljer själv att lämna koncernchefstjänsten, men blir kvar i organisationen i sin roll som vd i entreprenadföretaget Wästbygg AB.

– Wästbygg Gruppen är ett företag under ständig utveckling. Detta ställer över tid olika och skiftande krav på organisationen. För att fortsätta utvecklas genomför nu Wästbygg Gruppen den här förändringen. Ulf Christofferson och Jörgen Andersson har arbetat tillsammans under lång tid. Förändringen är Ulfs och Jörgens gemensamma förslag på att disponera deras kompetens på bästa möjliga sätt framöver. Styrelsen ställer sig positiv till detta då vi tror att det formar och skapar ett ännu starkare företag som kan anta framtidens utmaningar, säger Andreas von Hedenberg, styrelseordförande i Wästbygg Gruppen.

– Wästbygg AB är viktigt för hela koncernen eftersom bolaget, utöver entreprenadverksamheten, även har utförarfunktionen för vår projektutvecklingsorganisation. I två års tid har jag både varit vd för Wästbygg AB och koncernchef för Wästbygg Gruppen. Med den utveckling som företaget haft under denna tid är det ingen hållbar långsiktig lösning. Samtidigt har Jörgen Andersson under en längre tid arbetat med koncernens framtidsfrågor som uppstarten av projektutvecklingsverksamheten i Stockholm och Göteborg, förvärv av bolag samt koncernbolaget Logistic Contractors etablering i Norge och Danmark. Vi har helt förutsättningslöst tittat på hur vi bäst kan fördela och strukturera arbetet, och detta är vad vi kommit fram till, säger Ulf Christofferson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige