Image

JM och Peab bygger Stockholm Lighthouse

Bostäder JM och Peab bygger tillsammans Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka – ett nytt landmärke vid Stockholms inlopp. Stockholm Lighthouse kommer att rymma 226 spektakulära bostäder. Arkitekturen är en modern tolkning av de silos som en gång stod på platsen.
Publicerad den 15 September 2015

I dag tas ett symboliskt första spadtag för de 226 bostäderna i Stockholm Lighthouse. De är mellan 2-5 rum och kök och de flesta får en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp eller Nacka. Högst upp i den del som kallas Fyrtornet skapas en gemensam relax med bastu och i gången dit ryms en festlokal.

– Stockholm Lighthouse är ett fantastiskt bostadsprojekt och det är roligt att utveckla något utöver det vanliga på denna spektakulära plats, säger JM:s vd Johan Skoglund. Jag är också stolt över den samhällsutveckling från industri till levande stadsdel som vi är med och skapar på Kvarnholmen.

JM och Peab förfogar över byggrätterna på Kvarnholmen. Med tanke på Stockholm Lighthouse läge samt dess omfattande storlek och arkitektur, valde bolagen att utveckla projektet gemensamt. JM och Peab kommer dock att sälja sina respektive bostäder separat.

JM säljer 96 bostäder och Peab 130. Peab har fått uppdraget som ansvarig entreprenör för produktionen av bostäderna. Nu pågår grundläggning, till årsskiftet kommer de första våningsplanen att vara på plats och inflyttningarna påbörjas i slutet av 2016 och pågår till 2018.

Fakta om Kvarnholmen
Totalt kommer 3 000 bostäder att byggas på Kvarnholmen fram till 2025. Inflyttning har pågått sedan 2012. De första förskoleavdelningarna av totalt 16 planerade har nu öppnat. Nacka kommun kommer att bygga en grundskola för 700 elever. Buss till Slussen tar cirka 10 minuter och pendelbåten Sjövägen tar 20 minuter till Nybrokajen. I början av 2016 öppnar Svindersviksbron och avståndet till Nacka Forum kortas därmed till 1 km.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige