Image

JM köper parkeringsplats i Solna

Transaktioner JM köper mark för 140 byggrätter i Solna. Värdet på affären uppgår till 86 miljoner kronor. Säljare är Capman.
Publicerad den 22 Augusti 2017

Fastigheten, Bladet 4, är belägen i Bergshamra i Solna och används idag som parkeringsplats för det intill liggande kontorshuset. De befintliga parkeringsplatserna planeras att förläggas i garage under det kommande bostadskvarteret. Fastigheten har ett intressant läge i ett utvecklingsområde, där Solna stad har som ambition att komplettera stadsmiljön med ny bostadsbebyggelse samt utveckling av närservicen och nya stråk mellan norra och södra Bergshamra. Förvärvet kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Stockholm under det tredje kvartalet 2017.

– Det är mycket glädjande att vi har tecknat avtal med Capman. Solna är en mycket attraktiv kommun och det är roligt att kunna stärka vår position med ytterligare ett projekt i Bergshamra som kommer att utvecklas mycket under de närmaste åren, säger Annika Berg, regionchef JM Stockholm nord.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige