Image

JM köper i Linköping

Transaktioner JM köper den fastigheten med den tidigare brandstationen i centrala Linköping. Affären uppgår till cirka 77 miljoner kronor inklusive latent skatt. JM planerar att utveckla ett nytt bostadskvarter om cirka 200 bostäder.
Publicerad den 5 Juli 2015

Fastigheten Konsuln 3 och Konsuln 5 i centrala Linköping av Lejonfastigheter är detaljplanelagd för bostäder och belägen invid Stångån i centrala Linköping och utgjorde tidigare Linköpings gamla brandstation. Försäljningen av bostäderna beräknas starta under våren 2016.

– Vi är glada över att affären nu har slutförts. I takt med att Linköping växer ökar behovet av centralt belägna bostäder. Försäljningen till JM bidrar till stadens utveckling och förtätning. Lejonfastigheter är stolta att bidra till det, säger Ann de Jonge, vd Lejonfastigheter.

– Det är spännande och roligt att vi har lyckats förvärva en fastighet där vi har möjlighet att utveckla ett helt nytt bostadskvarter mitt i centrala Linköping. Närheten till Stångån och det centrala läget är unikt. Förvärvet är viktigt utifrån vår långsiktiga satsning i Linköping och vi hoppas kunna bidra till att utveckla citykärnans attraktionskraft. Just nu arbetar vi intensivt med att utforma de nya bostäderna, säger Per Johansson, regionchef JM Öst.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige