JM har årets nöjdaste kunder

Publicerad den 21 Februari 2013

Bolag JM har för fjärde året i rad de nöjdaste bostadsköparna. Detta enligt Prognoscentrets branschmätning.

JM når ett NKI på 76, vilket kan jämföras med branschindex på 72.

Utmärkelsen för bästa projekt tillfaller Peab för projektet Mandolinen i Åkersberga, vars NKI ligger på 87.

Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultatet är därmed jämförbart med NKI-värden från exempelvis Svenskt Kvalitetsindex.

- I årets resultat ser vi att företagen blir allt mer lika i bemärkelsen att den lägsta nivån höjs. Allt färre bostadsköpare har dåliga erfarenheter av sitt bostadsköp vilket är bra för hela branschens anseende. För att åstadkomma ytterligare förbättringar krävs ett ännu mer pålitligt agerande vilket i mångt och mycket handlar om en förbättrad felhantering, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Balder går in i Norge

Transaktioner Balder gör nu sitt första förvärv i Norge, och köper en samhällsfastighet med en stabil hyresgäst på ett långt avtal.


Skandia Fastigheter köper av Lundbergs i Uppsala.

Skandia köper centralt i Uppsala

Transaktioner Skandia Fastigheter köper nästan 15 000 kvadratmeter, centralt i Uppsala, av Lundbergs för 436 miljoner kronor.


Annons
Image

Annons Image
Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Jonas Bjuggren, Fredrik Ahlstedt, Yvonne Näsström, Erik Pelling och Göran Brocknäs medverkar på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Uppsala Konsert & Kongress den 19 maj.

Tung panel om Uppsalas framtida utmaningar och möjligheter

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Uppsala går som tåget och visionen att bli en etablerad storstad ligger inom räckhåll. Vilka utmaningar medför detta? Och vilka blir de framtida vinnarna respektive förlorarna på bygg- och fastighetsmarknaden 2016? Om detta kommer en namnkunnig panel att diskutera på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala den 19 maj.


Alma gör första förvärv i logistikbolag

Transaktioner Alma Property Partners genomför första förvärvet i Alma Industri & Logistik i samarbete med P&E Fastighetspartner i en affär med Skanska.


Genova hyr ut i Gävle

Uthyrning Genova Property Group hyr ut närmare 3 500 kvadratmeter till Wikmans Bil i Gävle.


Annons
Image

Hufvudstaden hyr ut i Bibliotekstan

Uthyrning Det amerikanska sminkvarumärket Mac Cosmetics öppnar nu sin första fristående butik i Sverige. I slutet av sommaren slås dörrarna upp till en flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 7 i Stockholm.


Citycon säljer i Finland

Transaktioner Citycon säljer fem fastigheter i Finland till en EQ-fond för motsvarande 680 miljoner kronor.


Järntorget köper fastighet i Uppsala

Transaktioner Järntorget har förvärvat en fastighet i Sala backe i Uppsala kommun. Syftet är att möjliggöra 200 nya bostäder.


Annons
Image

Staffan Tilly ny projektutvecklare på Patriam

Bolag Patriam förstärker bolaget och rekryterar Staffan Tilly som ny projektutvecklare.


Real Holding bygger i Skövde

Bygg/Arkitektur Real Holding har genom markanvisningsavtal med Skövde kommun förvärvat byggrätter om totalt cirka 4 600 kvadratmeter BTA. Real Holding ska bygga 58 nya hyreslägenheter.


Stenvalvet utökar och förlänger i Västervik

Uthyrning Stenvalvet har utökat och omförhandlat hyresavtalet med Västerviks kommun i fastigheten Lindö 1 i Västervik. Västerviks kommun kommer att hyra cirka 3 800 kvadratmeter på ett 15-årigt avtal.


Annons
Image

Ikano och HSB säljer byggrätter till Obos

Transaktioner Villamarken Exploatering i Stockholm AB, ett bolag som ägs av Ikano Bostad och HSB Bostad, säljer ett 80-tal byggrätter för radhus på Björnö i Norrtälje kommun till Obos Mark AB.


NCC startar utbildning för utrikesfödda ingenjörer

Bolag NCC och Kunskapsskolan lanserar tillsammans med Arbetsförmedlingen NCC Nystart – en ny arbetsmarknadsutbildning för utrikesfödda vuxna som har en ingenjörsutbildning. Syftet med utbildningen är att erbjuda en snabb väg in på arbetsmarknaden i en bransch som har ett stort rekryteringsbehov.


Ny projektchef på Slättö

Bolag Slättö har rekryterat Malin Albertin till tjänsten som projektchef.


Annons
Image

Boklok rekryterar ny affärschef

Bolag Pia Sjöberg anställs som ny affärschef för södra Stockholmsregionen.