JM har årets nöjdaste kunder

Publicerad den 21 Februari 2013

Bolag JM har för fjärde året i rad de nöjdaste bostadsköparna. Detta enligt Prognoscentrets branschmätning.

JM når ett NKI på 76, vilket kan jämföras med branschindex på 72.

Utmärkelsen för bästa projekt tillfaller Peab för projektet Mandolinen i Åkersberga, vars NKI ligger på 87.

Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultatet är därmed jämförbart med NKI-värden från exempelvis Svenskt Kvalitetsindex.

- I årets resultat ser vi att företagen blir allt mer lika i bemärkelsen att den lägsta nivån höjs. Allt färre bostadsköpare har dåliga erfarenheter av sitt bostadsköp vilket är bra för hela branschens anseende. För att åstadkomma ytterligare förbättringar krävs ett ännu mer pålitligt agerande vilket i mångt och mycket handlar om en förbättrad felhantering, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

WP Carey vill köpa mer i Sverige

Expo Real Amerikanska WP Carey, som premiärköpte i Sverige i somras, är på Expo Real med siktet inställt på fler affärer i Sverige.


Diös köper för 653 miljoner

Transaktioner Diös köper fem fastigheter om cirka 51 000 kvadratmeter i centrala Skellefteå för 653 miljoner kronor.


Annons Image
Image

EIB finansierar fastighetssektorn – första avtalet klart

Ekonomi/Finansiering EIB – Europeiska Investeringsbanken – har hittills mest finansierat transport- och energieffektiviseringar, men tar nu steget in i fastighetssektorn.
Ett svenskt börsnoterat bolag är först ut med att teckna ett grönt finansieringsavtal med EIB.


Redito köper butiksfastigheter i Köping och Gävle

Transaktioner Hyresgäster i fastigheterna är bland annat Ica Maxi, Willys och Elgiganten. Värdet uppgår till 275 miljoner kronor och säljare är DPK Management. Fastigheterna kommer att ägas av Trophi.


Annons
Image

Harry Sjögren köper i Kungsbacka

Transaktioner Harry Sjögren köper Kungsporten vid Säröleden mellan Göteborg och Kungsbacka för 154 miljoner kronor.


Ordföranden lämnar Tribona

Bolag Mats-Olof Ljungqvist har meddelat Tribona att han inte står till förfogande för omval vid den extra bolagsstämman den 23 oktober.


Leif Øie.

Ny vd för Link-koncernen

Karriär Leif Øie har tillsatts som ny vd för Link-koncernen. Han tillträder den 1 januari 2016 och kommer att ha ett övergripande ansvar för hela koncernen, med placering i Oslo.


Annons
Image

Borlänge planerar att sälja för 450 miljoner

Transaktioner Borlänge kommun har tidigare haft en målsättning om att sälja fastigheter för 230 miljoner kronor för att få loss pengar till investeringar. Nu görs bedömningen att kommunen kan sälja fastigheter för 450 miljoner kronor under nästa år.


Lejonfastigheter får ny hållbarhetschef – presenterades vid taklagsfest

Bygg/Arkitektur I början av nästa år kommer Lejonfastigheters nya förskola i Vallastaden i Linköping att stå klar. Förskolan blir den första i Linköping med utomhuspedagogik. I veckan hölls taklagslunch samtidigt som bolagets nya hållbarhetschef presenterades.


Kakeldaxgruppen expanderar hos Eklandia i Göteborg

Uthyrning Eklandia har tecknat hyresavtal med Kakeldaxgruppen avseende en tillbyggnad i anslutning till befintliga lokalytor i Tagene, Göteborg. När tillbyggnaden är färdigställd uppgår Kakeldaxgruppens totala yta till drygt 5 800 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 26 miljoner kronor.


Annons
Image

Kristian Sundborn.

Seglar för flickorna i Sierra Leone

Bolag Med start i morgon genomför CBRE:s uthyrare Kristian Sundborn ett seglingsäventyr tillsammans med svenska landslagsseglare. Syftet är att samla pengar till välgörenhet.


Olov Lindgren rekryterar projektledare för nyproduktion

Karriär Olov Lindgren har rekryterat Per Magnius till en nyinrättad tjänst som projektledare för nyproduktion.


Granen tecknar driftavtal med Gunnar Karlsen

Bolag Gunnar Karlsen tog den 1 oktober 2015 över den tekniska förvaltningen av Granens fastighetsbestånd från Stockholm och söderut.


Annons
Image

Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö.

Stort intresse för nya bostäder i Järla Sjö

Bostäder Inför försäljningsstarten av de nyproducerade bostadsrätterna har fler än 5 000 personer anmält sitt intresse för de drygt 200 lägenheterna.


Företagskonkurserna minskade med 13 procent i september

Sverige Företagskonkurserna minskade i september månad med 13 procent jämfört med samma månad 2014. Också för årets första nio månader som helhet fortsatte den positiva utvecklingen med minskande konkurser jämfört med förra året. Minskningen för året hittills är åtta procent, enligt UC.