JM har årets nöjdaste kunder

Publicerad den 21 Februari 2013

Bolag JM har för fjärde året i rad de nöjdaste bostadsköparna. Detta enligt Prognoscentrets branschmätning.

JM når ett NKI på 76, vilket kan jämföras med branschindex på 72.

Utmärkelsen för bästa projekt tillfaller Peab för projektet Mandolinen i Åkersberga, vars NKI ligger på 87.

Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultatet är därmed jämförbart med NKI-värden från exempelvis Svenskt Kvalitetsindex.

- I årets resultat ser vi att företagen blir allt mer lika i bemärkelsen att den lägsta nivån höjs. Allt färre bostadsköpare har dåliga erfarenheter av sitt bostadsköp vilket är bra för hela branschens anseende. För att åstadkomma ytterligare förbättringar krävs ett ännu mer pålitligt agerande vilket i mångt och mycket handlar om en förbättrad felhantering, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Slussgården planerar ytterligare förvärv

Bolag I går blev det klart att Slussgården köper Sandbacken Mindre 39 på Södermalm av Vasakronan. Men mer är att vänta från bolaget som riktar in sig på Söder och i synnerhet Slussen.
– Efter semestern går vi ut med ytterligare ett förvärv, avslöjar vd Jari Lalli för Fastighetssverige.


Vasakronan säljer kontorshus i Stockholm

Transaktioner Vasakronan säljer kontorsfastigheten Sandbacken Mindre 39 på Södermalm för 234 miljoner kronor.


Annons
Image

Novi fokuserar på att överträffa förväntningarna

Bolag Den 1 april tog Novi Real Estate över förvaltningen av Gamla Livförsäkringsbolaget SEB Trygg Livs bestånd. - Vi har gått från uppstart till full drift. Nu har vi fullt fokus på att överträffa förväntningarna, både från Gamla Liv och våra kunder i fastigheterna, säger Kinga Kinnunen, som är ansvarig för uppdraget.
Annons Image
Image
Göteborg 400+
Nästa tisdag är det dags för Göteborgs nya framtidsseminarium Göteborg 400+ där, bland mycket annat, stadens stora utvecklingsområden ska gås igenom.

Göteborgs utvecklingsområden i fokus

Göteborg 400+ På Göteborgs nya framtidsseminarium nästa tisdag kommer stadens stora utvecklingsområden att sättas under lupp.


JM säljer fastighet i Köpenhamn

Transaktioner JM har avtalat om försäljning av fastigheten Dagelökke Ege, Fredensborg. Affären uppgår till 20 miljoner kronor.


Rapport: "Byggkonkurrens viktigare än marknadshyror"

Juridik Om inte konkurrensen ökar i byggsektorn, skulle sannolikt inte det totala bostadsbyggandet öka nämnvärt om Sverige införde marknadshyror. Marknadshyrans stora vinnare är fastighetsägare på attraktiva marknader. Det är några av slutsatserna som Tyréns drar i en studie som presenteras av Sabo.


Annons
Image

Hyr ut till prinsessan Sofias stiftelse

Uthyrning Stiftelsen Project Playground, grundad av bland andra prinsessan Sofia, hyr lokaler på Östermalm.


Bygglov klart för Juvelen i Uppsala

Bygg/Arkitektur I höst börjar byggandet av kontorshuset Juvelen vid resecentrum i Uppsala.


ÅF köper Sandell Sandberg

Bolag ÅF stärker sitt erbjudande inom design och arkitektur genom att köpa arkitektbyrån Sandell Sandberg. Grundaren Thomas Sandell blir chefsarkitekt för ÅF-koncernen.


Annons
Image

Mindre byggbolag får uppdrag av Magnolia

Bygg/Arkitektur ED Bygg med huvudkontor i Norrköping har tecknat avtal för nyproduktion av Magnolia Bostads/SPP:s 436 lägenheter med byggstart under hösten - en rekordorder för ED Bygg, som nu satsar på att växa i Mälardalen och Stockholm.


riksbyggen.jpg

Riksbyggen bygger i Skärholmen

Bostäder Riksbyggen får markanvisning om cirka 200 lägenheter i Skärholmen. Markanvisningen är en del av den stora bostadssatsningen Fokus Skärholmen som sammanlagt ska ge 4 000 nya bostäder.


Colliers får globalt uppdrag för Ramböll

Bolag Colliers International har utsetts att tillhandahålla hyresadministration, transaktionshantering och strategiska konsulttjänster för ingenjörsfirman Ramböllkoncernen.


Annons
Image

JSB bygger parkering i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nu börjar JSB bygget av ett parkeringsgarage på våningen över Ica Maxis varuhus i Västra Hamnen i Malmö. Beställare är Skandia Fastigheter.


Byggmax öppnar ny butik i Trelleborg

Uthyrning Byggmax har öppnat en ny butik på Trävaruvägen i Trelleborg. Totalt har Byggmax nu 78 butiker i Sverige.


Wijks villa i Lorensberg är till salu.

Wijks villa till salu

Transaktioner Anrika redarvillan Wijks villa i Lorensbergs villastad är till salu. Säljare är shippingbolaget Marinvest som har anlitat Newsec Investment som rådgivare.


Annons
Image

Bo Klok bygger i Örebro

Bygg/Arkitektur Bo Klok, Ikeas och Skanskas gemensamma boendekoncept, planerar att bygga 40 bostadsrättslägenheter i stadsdelen Södra Bettorp i Örebro.
Projektet blir det åttonde Bo Klok-projektet i bara Örebro kommun.