JM har årets nöjdaste kunder

Publicerad den 21 Februari 2013

Bolag JM har för fjärde året i rad de nöjdaste bostadsköparna. Detta enligt Prognoscentrets branschmätning.

JM når ett NKI på 76, vilket kan jämföras med branschindex på 72.

Utmärkelsen för bästa projekt tillfaller Peab för projektet Mandolinen i Åkersberga, vars NKI ligger på 87.

Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultatet är därmed jämförbart med NKI-värden från exempelvis Svenskt Kvalitetsindex.

- I årets resultat ser vi att företagen blir allt mer lika i bemärkelsen att den lägsta nivån höjs. Allt färre bostadsköpare har dåliga erfarenheter av sitt bostadsköp vilket är bra för hela branschens anseende. För att åstadkomma ytterligare förbättringar krävs ett ännu mer pålitligt agerande vilket i mångt och mycket handlar om en förbättrad felhantering, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Bonnier Fastigheter utvecklar Häggviks nya entré

Bygg/Arkitektur Bonnier Fastigheter planerar en stor om- och tillbyggnation av fastigheten Stämpeln 1 i Häggvik.


Wallenstam vill bygga 28 våningar högt i Gårda

Bygg/Arkitektur Wallenstam vill bygga ett 28 våningar högt kontorshus på Drakegatan i Gårda. Detaljplanearbetet är igång.


Annons
Image

Partnertext

”Ju snabbare kravet skickas ut, desto snabbare kommer betalningen in”

Ekonomi/Finansiering Att hyresgäster hamnar i ekonomiska trångmål eller går i konkurs händer alla fastighetsägare. Collectors Anna Lundgren tipsar här om hur du kan minimera riskerna för kreditförluster. - Snabbhet, kompetens och god kännedom om hyresgästen är viktiga aspekter, säger hon.
Annons Image
Image

NCC och Pitebo bygger högt och går i bräschen för nytt lagkrav

Bygg/Arkitektur NCC bygger Piteås högsta hus om 55 meter åt det kommunala bostadsbolaget Pitebo, och går samtidigt i bräschen för Skatteverkets nya krav om elektronisk personalliggare. Den nya lagen träder i kraft den 1 januari 2016. Ordern från Pitebo är värd 122 miljoner kronor.


Vitartes köper mark i Hagastaden

Transaktioner Hemsös och Sveanors gemensamt ägda projektutvecklingsbolag Vitartes förvärvar ytterligare mark i den framväxande Hagastaden vid gränsen mellan Stockholm och Solna. Köpeskillingen uppgår till 202 miljoner kronor.


Fastpartner köper i Göteborg

Transaktioner Fastpartner har förvärvat fastigheten Biskopsgården 46:4 av NAPF AXE Göteborg Holding AB (som kontrolleras av Valad). De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 7,0 miljoner kronor.


Annons
Image

Genovas preffar noteras 15 december

Bolag Genova Property Group har ansökt om att bolagets preferensaktier ska handlas på Nasdaq First North Premier.
Beräknad första handelsdag är den 15 december


Skanska investerar 510 miljoner i kontorsprojekt i Polen

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 510 miljoner kronor i Generation Park, ett kontorsprojekt i Warszawa. Den första fasen kommer att bestå av två våningar under mark och elva våningar ovan mark.


Hemfosa utökar transaktionsteamet

Karriär Hemfosa anställer två personer till transaktionsavdelningen. De kommer närmast från Förvaltaren och Leimdörfer.


Annons
Image

Veidekke bygger 250 bostäder i Mölndal

Bostäder Hills Villastad är ett nytt bostadsområde som ska byggas intill Hills Golf & Sports Club i Mölndal. Intresset från allmänheten är stort och Veidekke har redan innan försäljningen startat fått in över 1 000 intresseanmälningar.


Ikano köper mark i Haninge

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad köper mark för att utveckla 490 nya bostadsrätter i Vega, Haninge.
Säljare av marken är Fastighets AB LE Lundberg.


Go To Work fortsätter att växa

Bolag Magnus Lind heter Go To Works nya medarbetare. Han kommer i huvudsak att arbeta som säljande projektledare på företaget.


Annons
Image

Beijer öppnar butik på Lidingö

Uthyrning Beijer Byggmaterial öppnar i dag ett nytt byggvaruhus på Lidingö. Varuhuset är cirka 4 500 kvadratmeter stort inklusive lager och drive-in.


Mattias Boldt ny HR-chef på Tengbom

Karriär Mattias Boldt blir ny HR-chef för Tengbom. Han kommer närmast från Collectum där han varit HR-chef sedan 2005.


Swedbank öppnar nytt kontor i Umeå

Uthyrning Swedbank öppnar under våren 2016 ett bankkontor i Utopia Shopping i Umeå. Kontoret blir unikt då det kommer att följa Utopias öppettider och låta Umeåborna göra bankärenden även efter kontorstid och på lördagar.


Annons
Image

Vacse bygger nytt landmärke i Sollentuna

Bygg/Arkitektur Vacse bygger ett nytt hus för Domstolsverket i Sollentuna centrum. Attunda tingsrätt som är en del av rättscentrum i Sollentuna kommer att bli en av landets största tingsrätter. Det nya huset får en yta av cirka 15 000 kvadratmeter och kommer med sin utformning och höjd att utgöra ett landmärke för Sollentuna kommun.