Image

JM förvärvar exploateringsfastighet i Oslo

Bostäder JM förvärvar exploateringsfastighet med möjlighet till utveckling av cirka 660 bostäder i Groruddalen i nordöstra Oslo. Köpeskillingen uppgår till 187 miljoner kronor. Säljare är Karihaugveien 22 Holding AS med förväntad överlåtelse och betalning under det tredje kvartalet 2017. Affären redovisas inom affärssegment JM Utland och är villkorad av lagakraftvunnen detaljplan för bostäder.
Publicerad den 13 Februari 2017

I bostadsprojektet planeras cirka 660 bostäder, en matvarubutik och en förskola. Omkring 400 av bostäderna utgörs av äganderätter. Resterande bostäder planeras som senior- och hyresbostäder.

Detaljplan för området inväntar handläggning hos myndigheterna med förväntat godkännande under det tredje kvartalet 2017.

Ett avtal har ingåtts mellan JM Norge och Grunnsteinen AS samt Utleiebolig AS om försäljning av cirka 260 bostäder till ett fast pris. JM har stora förväntningar på bostadsprojektet och hoppas att det ska öppna upp för ökat bostadsbyggande i Groruddalen.

– Vi är mycket nöjda med dessa avtal som innebär att JM ska utveckla en större bostadsmiljö i ett attraktivt tillväxtområde i Oslo. Projektet ligger helt i linje med vår vision och strategi om att skapa bra boendemiljöer i växande städer. Vi är övertygade om att avtalen som ingåtts lägger grunden för en god lönsamhet, säger Martin Asp, vd för JM Norge.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige