Image

JLL rekryterar Joacim Sjöberg

Bolag Efter den korta perioden som vice vd för Hemfosa är det nu klart att Joacim Sjöberg rekryteras till en ny strategisk roll för capital markets på JLL.
Publicerad den 14 Mars 2017
Joacim Sjöberg. Bild: Hemfosa
Joacim Sjöberg.

Joacim Sjöberg ansluter till JLL med det övergripande ansvaret att utveckla JLL:s affär i Norden avseende stora portföljaffärer samt kapitalmarknadsrelaterade strukturaffärer. Joacim Sjöberg kommer även att fokusera på att stärka JLL:s finansiella erbjudande för att bättre möta kundernas efterfrågan vad avser komplexa investeringsmöjligheter.

Joacim Sjöberg har mer än 25 års relevant erfarenhet från seniora roller inom Swedbank Corporate Finance, HSH Nordbank, Öhman Fondkommision, Alfred Berg ABN Amro Corporate Finance samt Hemfosa Fastigheter.

– Vi är oerhört glada att Joacim ansluter till oss på JLL, och med Joacim på plats kommer vi att ytterligare förstärka och utveckla vårt marknadsledande erbjudande inom Capital Markets, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

– I en omvärld där vi i allt högre utsträckning ser större och mer komplexa transaktioner blir förmågan att ge våra kunder rådgivning utifrån hela balansräkningen en avgörande framgångsfaktor. Joacims kompetens, kombinerat med vår existerande erfarenhet av transaktions- och finansieringsrådgivning, sätter JLL Capital Markets i en unik position som den mest kompletta finansiella fastighetsrådgivaren i Norden, säger Tom Lindahl, chef JLL Capital Markets Sverige.

– I sin roll som chef för Capital Markets Norden kommer Joacim att tillföra betydande erfarenhet och kunskap till organisationen. Dessutom passar detta perfekt in med vår ambition att bygga en förstklassig fastighetsrelaterad rådgivningsverksamhet i Sverige och i övriga Norden. Joacim kommer tillsammans med Tom Lindahl (chef Capital Markets Sverige), Linus Ericsson (chef Debt & Financial Advisory) samt Christian Hohenthal (chef Capital Markets Finland), att leda JLL Capital Markets i Norden, tillägger Daniel Gorosch.

Under de senaste åren har JLL i EMEA-regionen genomgående varit den marknadsledande rådgivaren inom Capital Markets mätt på genomförd transaktionsvolym. Genom att kombinera lokal expertis i 27 länder tillsammans med 100 Pan EMEA Capital Markets-specialister, är JLL dagligen rådgivare i transaktioner med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 2 miljarder kronor, i olika sektorer och inom olika transaktionstyper (förvärv, försäljningar, M&A samt finansiering).

Genom att nu tillsätta en nordisk organisation för affärsområdet Capital Markets, tar JLL nu sina första steg i sin ambition att skapa en sammanhållen fullservice plattform för kvalificerad fastighetsrådgivning i hela Norden. Totalt arbetar 75 personer inom JLL Capital Markets i Norden, inkluderande de anslutna partnerbolagen Akershus Eiendom i Norge samt Sadolin Albaek i Danmark. JLL Capital Markets och JLL Corporate Finance har totalt mer än 800 anställda i hela EMEA-regionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige