Image

Jefast flyttar fram öppning

Bygg/Arkitektur Jefast har beslutat att flytta fram öppningen av det nya stadsdelscentrumet Söder, Kv Holland 25 i Helsingborg till den 26 oktober 2018. I den ursprungliga planen skulle delar av Gallerian öppna under påsken 2018.
Publicerad den 22 November 2017

Det blir därmed en “Grand Opening” av hela centrumet i direkt anslutning till höstlovet och firandet av Halloween.

- Skälet till tidsförskjutningen är dels att vår entreprenör Skanska stött på utmaningar då huset var i ett annat skick än vad som först antagits, säger Cassandra Jertshagen, vd för Jefast.

- Vidare har vi även gjort större och mer omfattande investeringar i syfte att skapa ett mer attraktivt stadsdelscentrum, vilket kommer vara gynnsamt för våra hyresgäster, och alla besökare.

Bland aktörerna som har tecknat kontrakt för Söder finns Life Style Store, Hemköp, SF Bio, Nordic Wellness, Apoteket och Pressbyrån. På restaurangsidan är det klart med bland annat sport- och bowlingbaren New York Legends, Pinchos, Beijing8, German Döner Kebab, Waynes Coffee och nu senast Nordens snabbast växande pizzakedja Pizzabakeren.

En av de större investeringarna är storsatsningen på det högsta bostadshuset i centrala Helsingborg som växer fram på Söder. Tidigare i månaden beviljades Jefast bygglov att uppföra ett 20 våningars bostadshus i den nordvästra delen av kvarteret.

- Det växer fram ett 65 meter högt hus med ett 80-tal lägenheter som alla kommer att ha havsutsikt, vilket känns fantastiskt kul att kunna erbjuda helsingborgarna. Vi är övertygade om att detta kommer att förstärka området ytterligare och att det även bidrar till att förbättra förutsättningarna ytterligare för våra hyresgäster i vårt nya stadsdelscentrum, säger Cassandra Jertshagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige