Image

Järntorget bygger åt Wåhlin i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Järntorget Bygg har tecknat ett samverkansavtal med Wåhlin Fastigheter om att projektera och bygga ett hyresrättsprojekt med 85 lägenheter och ett antal lokaler. Uppdraget gäller projektet Åkeriet 4 på Landsvägen i centrala Sundbyberg.
Publicerad den 5 Maj 2015

Första fasen bestod i att studera och utveckla ursprungligt förslag med syfte att öka produktivitetstalen, sänka produktionskostnaden samt få robusta lösningar. Arbetet har resulterat i utökad BOA och 14 fler lägenheter. Produktionskostnaden beräknas bli lägre och klarar nu Wåhlin Fastigheters avkastningskrav.

Samverkansavtalet är ett nytt arbetssätt vid externa entreprenader för Järntorget Bygg där utgångspunkten i samarbetet är att arbeta tätt ihop med kunden mot samma mål.

Långsiktighet, erfarenhetsåterföring, öppenhet och flexibilitet är ledord som följer avtalet.

-Detta samverkansavtal är en del i Järntorget Byggs fortsatta externa expansion och vi ser fram emot att jobba med Wåhlin Fastigheter. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten och samverkansavtalet är ett led i det. På det sättet tar vi även med oss mycket erfarenhet från våra egen-regi projekt, säger Patrik Arengård, vd på Järntorget Bygg.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige