Image
Jan Litborn
Jan Litborn Bild: Glimstedt

Jan Litborn till Fabeges styrelse

Bolag Glimstedts Jan Litborn föreslås ta plats i Fabeges styrelse.
Publicerad den 9 Mars 2017

Efter kallelsetiden till årsstämman 2017 utgång blev Fabeges valberedning kontaktad av företrädare för en av de större aktieägarna som representerar 15,4 procent av kapital och röster i Fabege AB. Aktieägaren framförde önskemål om att styrelsen i Fabege AB fram till årsstämman 2018 ska bestå av åtta ledamöter.

Valberedningen har beslutat att tillgodose aktieägarens önskemål och justerar sitt tidigare förslag. Valberedningen föreslår att advokat Jan Litborn föreslås till ny styrelseledamot och att styrelsen därmed kommer att bestå av oförändrat åtta ledamöter.

Jan Litborn är managing partner på Glimstedt i Stockholm. Han är specialiserad på M&A, bolags- och värdepappersrätt. Han har mångårig erfarenhet av transaktioner inom fastighets-, retail- och life science branscherna. Han har även lång och meriterande erfarenhet av styrelseuppdrag och bolagsstyrningsfrågor såväl i börsnoterade bolag som i ägarledda företag.

Han har sedan början av 1990-talet handhaft kvalificerade uppdrag inom fastighets-, bank- och finanssektorn.

I övrigt föreslås omval av Anette Asklin, Anna Engebretsen, Eva Eriksson, Märtha Josefsson, Pär Nuder, Erik Paulsson och Mats Qviberg. Svante Paulsson har avböjt omval. Erik Paulsson föreslås väljas till styrelseordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige