Image

Intea köper Vänerparken

Transaktioner Intea Fastigheter förvärvar området Vänerparken. Förvärvet består av cirka 39 000 kvadratmeter lokalarea och drygt elva hektar mark centralt beläget i Vänersborg. Hyresintäkterna kommer till 95 procent av offentliga hyresgäster.
Publicerad den 25 Oktober 2017
Vänerparken. Bild: Intea
Vänerparken.

Vänerparken är en stadsdel i Vänersborg, vackert belägen mellan centralstationen och Trollhättekanals inlopp i Vänern. Området består av fyra fastigheter som tillsammans omfattar 113 200 kvadratmeter tomtmark och cirka 39 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. På området finns femton byggnader som samtliga håller hög teknisk kvalitet och är certifierade i Green Building.

Verksamheterna på området består av flertalet vård- och rehabmottagningar, vuxenutbildning, grundskola, förskola, äventyrsbad, motionscentrum, restaurang samt en välbesökt marina och gästhamn. De största hyresgästerna är Vänersborgs kommun, Västra Götalandsregionen och Kunskapsförbundet Väst. Av de totala hyresintäkterna kommer 95 procent från offentliga hyresgäster. Hyresvärdet uppgår till 53,2 miljoner kronor. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 6,7 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 98 procent.

– Jag har tillbringat tid i området sedan barnsben och är jätteglad att vi har fått möjlighet att genomföra detta förvärv med riktigt vackra och välskötta byggnader i stans bästa läge. Regionen, staden och området ligger mig varmt om hjärtat och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Vänerparken tillsammans med våra hyresgäster och övriga intressenter, säger Christian Haglund på Intea.

Tillträde är planerat till den 1 november 2017.

Pangea Property Partners har varit rådgivare åt Intea.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige