Image

Index och Nokon bildar byggbolag

Bolag Bostadsutvecklaren Index International startar ett samarbete med Nokonkoncernen. Målet är att inledningsvis bygga drygt 150-250 lägenheter per år i mellan-Sverige, baserade på Nokons egenutvecklade stomsystem, N-tech.
Publicerad den 4 Maj 2016
Rickard Haraldsson. Bild: Index Residence
Rickard Haraldsson.

Index och Nokon skapar ett samarbetsbolag som får namnet Nokon Bostad, där Index äger 33 procent och Nokon 66 procent. Initialt får det nystartade bolaget en bostadsportfölj om cirka 230 lägenheter i Gnesta, Nyköpings- och Trosa kommun. Ambitionen är att inledningsvis bygga minst 150 lägenheter per år för att därefter nå en årstakt om minst 250 lägenheter per år.

– Vi vill öka takten när det gäller att bygga moderna bostäder på ett mer kostnadseffektivt sätt. Samarbetet med Index kommer att ge oss än mer kunskap om marknad och finansiering, och en möjlighet att öka hastigheten i projekten, säger Anders Hästbacka, vd på Nokon.

Bostäderna kommer att byggas med Nokons egenutvecklade stomsystem N-tech, prefabricerade ytterväggs- och bjälklagselement som gör det enklare och billigare att bygga, samtidigt som flexibiliteten tillåter mångfald och ger kunden frihet att bestämma hur byggnaden ska se ut.

– Index ser en stor potential i Nokons projektportfölj samt deras egenutvecklade stom-system. Bostäderna kommer att hålla hög kvalitet, och med egen produktion kommer vi dessutom att kontrollera värdekedjan med lägre kostnader och kortare produktionstider. Samarbetet ger oss också en mycket bra ingång till marknaden i mellan-Sverige, säger Rickard Haraldsson, vd för Index International.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige