Image

Index halvmiljardsatsar i Florida

Transaktioner Index International köper ett utvecklingsprojekt, som ska omfatta hotell, marina, golfbana och bostäder, i Florida. Bolaget räknar med att investera cirka 480 miljoner kronor i anläggningen.
Publicerad den 23 Januari 2015
Rickard Haraldsson. Bild: Index International AB
Rickard Haraldsson.

Index köper via ett samägt dotterbolag Florida Keys Country Club utanför Marathon, Florida. Fastigheten ligger i mitten på Florida Keys, inte långt ifrån de två Index-ägda bostadsprojekten Tarpon Harbor och Little Torch Cottages.

Anläggningen omfattar 485 000 kvadratmeter.

- Florida Keys med sitt tropiska klimat är en fantastisk plats för rekreation och vi är oerhört glada över att kunna ta den här anläggningen i besittning och nu kunna vidareutveckla en plats för aktiva människor i ett av Floridas mest populära turistområden, säger Rickard Haraldsson, vd på Index International AB.

Index räknar med att investera cirka 480 miljoner kronor (60 miljoner dollar) för att göra anläggningen till den främsta i Florida Keys.

Florida Keys Country Club, kommer förutom bostäder även bestå av hotell, marina och tennisbanor, samt en 72-hålsgolfbana designad av den berömde golfbanearkitekten Mark Mahannah.

Index har redan en betydande bostadsutvecklingsportfölj i Florida med en portfölj om cirka totalt 1 350 lägenheter. De tidigare innehaven i Florida Keys är Little Torch Cottages som består av 48 flerfamiljshus för uthyrning, samt Tarpon Harbour, 106 hyresbostäder i Marathon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige