Image

Ikano köper vårdboenden i Uppsala

Transaktioner Ikano förvärvar ett äldreboende i Gottsunda samt en fastighet under produktion i Gränby.
Publicerad den 23 Juni 2016

Äldreboendet i Gottsunda säljs av Senectus Förvaltning, Mitsem Förvaltning och Erik Boberg. Frösunda Omsorg fortsätter som operatör.

Ikano blir även ny ägare av ett vårdboende i Gränby. Fastigheten, som är under uppförande, säljs av Svenska Vårdfastigheter och beräknas vara klar sommaren 2017. Hyresgäster är Aleris och Kids2home. Verksamheten kommer att innehålla 72 lägenheter för äldreboende, elva lägenheter för stödboenden och en förskola.

– Vårt affärsområde Fastigheter växer och vi kompletterar vårt erbjudande med ett nytt segment för vårdboenden. Satsningen gör oss till en bredare partner till kommuner och andra samarbetspartners, säger Daniel Skoghäll, affärsområdeschef Fastigheter på Ikano.

– Det här är starten för vår satsning på vårdboenden. Utvecklingen av vårdboenden kommer att omfatta både projektutveckling och långsiktig förvaltning i nära samarbete med Ikano Bostad, säger Maria Rydén, vd för det nya segmentet.

Pangea var rådgivare till både Senectus Förvaltning och Svenska Vårdfastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige