Image

Ikano emitterar säkerställd obligation om en miljard

Ekonomi/Finansiering Ikano emitterar via Ikano Bostad Stockholm ett femårigt säkerställt obligationslån på den svenska marknaden. Lånet uppgår till en miljard kronor.
Publicerad den 18 Mars 2014

Emitterat belopp är fördelat på en femårig obligation om 600 miljoner kronor till en fast ränta om 3,1 procent och en femårig obligation om 400 miljoner kronor med rörlig ränta.

Obligationerna är säkerställda i Ikanos bostadsbestånd i Stockholm och utgör ett komplement till Ikanos befintliga finansiering. Detta är bolagets första emission på kapitalmarknaden, men Ikano utesluter inte att det kan bli fler.

- Vi är en långsiktig fastighetsägare som växer både inom handelsfastigheter och bostäder. Genom obligationslånet får vi en bredare finansieringsbas vilket skapar bättre möjligheter för fortsatta förvärv, projektutveckling och investeringar i befintligt bestånd säger Daniel Skoghäll, affärsområdeschef för Fastigheter inom Ikano.

Ikano har ansökt om notering av obligationen på Nasdaq/OMX Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige