Image

IBM flyttar sitt huvudkontor till Kista

Uthyrning Atrium Ljungberg hyr ut 6 500 kvadratmeter när IBM flyttar sitt huvudkontor till Kista.
Publicerad den 29 November 2017
IBM flyttar sitt huvudkontor till Kista +. Bild: Atrium Ljungberg
IBM flyttar sitt huvudkontor till Kista +.

I april 2016 förvärvade Atrium Ljungberg fastigheten Borgarfjord 3 i Kista. Sedan dess har en stor omprofilering pågått och nu står det nya kontorskonceptet Kista + färdigt. Omprofileringen innefattar bland annat ett förändrat yttre, modern digital kommunikation och utveckling av gemensamma funktioner. Fastigheten öppnas upp mot Kistagången och i entréplan finns ett kafé med tillhörande mötesanläggning och co-workingyta, som blir en naturlig mötesplats för många som rör sig i området.

Med start idag flyttar IBM sitt svenska huvudkontor till Kista +. Fastigheten ligger i korsningen Kistagången/Torshamnsgatan precis vid Kistamässan, med gångavstånd till Kista Galleria, tunnelbana och Helenelunds pendeltågstation. IBM hyr cirka 6 500 kvadratmeter vilket motsvarar ungefär halva fastigheten. Utvecklingen av fastigheten spelade en stor roll i IBM:s beslut att flytta sin verksamhet hit.

– Vi hälsar IBM varmt välkommen till Kista +. Här har vi tillsammans skapat ett av Kistas hetaste kontorskoncept. Kista + har en karaktär som tillför en ny dimension på Kistas kontorsmarknad, säger William Wetterholm, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.

– Vi är väldigt glada över att IBM nu flyttar in i centrala Kista. Med sin världsledande forskning och utveckling är de en mycket viktig del av vårt innovationsekosystem. Kista står inför en stor utveckling i stadsmiljön de närmaste åren vilket kanske kommer synas som tydligast just vid Kistagången. Nya bostäder, hotell, renoverade, nya kontorsfastigheter och inte minst den nya tvärbanan ligger i linje med det stadsutvecklingsarbete vi driver tillsammans i Kista Science City, säger Johan Ödmark, vd för Stiftelsen Electrum och Kista Science City.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige