Image

Huge Fastigheter delas i två

Bostäder Huge Fastigheter delas upp i två nya bolag: Huge Bostäder och Huddinge Samhällsfastigheter. Detta efter ett beslut i kommunfullmäktige i Huddinge i februari.
Publicerad den 10 Oktober 2017

Huge Bostäder kommer att äga fastigheter med bostäder, centrumanläggningar och lokaler för handel samt kontor. Huddinge Samhällsfastigheter får ansvar för de fastigheter som idag främst har kommunal verksamhet. Det gäller till exempel skolor, förskolor, äldreboenden och idrottsplatser.

Karin Strömberg Ekström blir vd för Huge Bostäder.

– Med våra bostäder och stadsdelscentrum kommer Huge Bostäder att spela en viktig roll för utvecklingen i Huddinge. Inte bara genom att bygga nya bostäder, utan också genom en effektivare inriktnig på vårt arbete med fövaltning och fastighetsunderhåll, säger hon.

Henrik Örneblad blir tillförordnad vd för Huddinge Samhällsfastigheter.

– I nära samarbete med Huddinge kommun kommer Huddinge Samhällsfastigheter att vara en betydelsefull aktör för att fylla det framtida behovet av nya lokaler för kommunal verksamhet. Vi kommer också att kunna ha tydligare fokus på den dagliga förvaltningen av våra lokaler och arbeta för bra miljö, luft och underhåll, säger Henrik Örneblad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige