Image

Hon blir ny vd på Strategisk Arkitektur

Karriär Ny vd för Strategisk Arkitektur blir Maria Börtemark. Hon kommer närmast från TAM Hood Consulting där hon var partner och en av grundarna.
Publicerad den 11 Februari 2013
Maria Börtemark. Bild: Gustav Kaiser.
Maria Börtemark.

Maria Börtemark har över femton års erfarenhet från fastighetsbranschen med tyngdpunkt på att skapa affärer i tidiga skeden och konceptutveckling för att stärka platser och stadsdelar.

– Strategisk Arkitektur är ett spännande arkitektkontor med en intressant position. Företaget har haft en fantastisk utveckling och jag är mycket glad över förtroendet att tillsammans med medarbetare och styrelse ytterligare utveckla ett framgångsrikt företag, säger Maria Börtemark.

I och med rekryteringen höjer Strategisk Arkitektur nu utvecklingstempot.
– Vi vill mycket de närmaste åren; växa mer, skapa ännu bättre arkitektur och fler kommersiella projekt. Marias djupa förståelse för fastighetsaffären och villkoren för att skapa framgångsrika platser är perfekta byggstenar i arbetet att förtydliga vår position som värdeskapare och fylla rollen som ”mer än arkitekter”, säger Göran Ekeroth, partner på Strategisk Arkitektur.

– Marias bakgrund och specifika erfarenhet breddar vår verksamhetsbas och positionerar oss ytterligare ett steg närmare kundens affär, säger Eva Eriksson, styrelseordförande på Strategisk Arkitektur.

Maria Börtemark tillträder den första mars 2013 och efterträder nuvarande vd John Lydholm som sedan en tid beslutat att gå vidare till annan verksamhet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige