Image

Hon blir ny vd för Tema

Karriär Tema har utsett en efterträdare till Håkan Persson som vd för Temagruppen Sverige AB.
Publicerad den 16 April 2014
Annika Persson Bild: Tema
Annika Persson

Annika Persson blir ny vd för Temagruppen Sverige AB. Hon kommer närmast från rollen som vice vd och hållbarhetsansvarig på Tema.

Temas styrelse vill genom tillsättandet av Annika Persson behålla och utveckla Temas ställning som ett av Sveriges största arkitekt- och projektledningsföretag med fokus på kvalitet- och hållbarhetsfrågor.

Annika Persson tillträder som vd den 1 juli. Hon efterträder Håkan Persson som varit vd för Tema sedan 1999. Håkan Persson tar nu rollen som arbetande vice styrelseordförande för Tema och kommer även fortsättningsvis att vara verksam som konsult inom företaget.

– Vi har sökt efter en person med starka ledaregenskaper och affärsfokus. Som erfaren konsult har Annika också stor förståelse för våra kunders behov och en tydlig bild av hur Tema kan addera värde för dem, säger Temas styrelseordförande Stefan Daun.

Under det senaste året har Annika Persson varit en del av Temas ledning. Hon har bland annat ansvarat för hållbarhetsfrågor samt Temas verksamhet inom stadsbyggnad.

– Temas strategi är lagd och vi håller fortsatt kurs. I våra uppdrag fokuserar vi på högsta service och kvalitet. Det, tillsammans med Temas starka företagskultur, är vår största framgångsfaktor, säger Annika Persson.

Annika Persson är uppvuxen i Uppsala och Gävle. Hon läste till landskapsarkitekt vid SLU, Uppsala. Sedan 1998 har hon arbetat på Tema, både i Uppsala och i Stockholm. Som vd ser hon fram emot att fortsätta utveckla det goda ledarskapet inom Tema.

– Jag är övertygad om att resultat, motivation och innovationskraft uppstår genom gott ledarskap, trygga och tydliga ledare som gillar att se medarbetarna växa. Det är en hjärtefråga, både för Tema och för mig personligen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige