Image

Hon blir fastighetsdirektör i Stockholm

Karriär Vd:n för ett av Stockholms stads fastighetsbolag går vidare och blir fastighetsdirektör och chef för fastighetskontoret i Stockholms stad.
Publicerad den 22 Juni 2015
Åsa Öttenius. Bild: Stockholms stad
Åsa Öttenius.

Sisabs vd Åsa Öttenius blir fastighetsdirektör och chef för fastighetskontoret i Stockholms stad.

- Det känns fantastiskt roligt att få ansvaret för att förvalta och utveckla fastighetskontorets unika och spännande fastigheter, säger Åsa Öttenius.

- Fastighetskontoret är en viktig aktör i Stockholm, inte minst när det gäller att sätta fokus på hållbarhet i det befintliga byggnadsbeståndet samtidigt som staden växer och utvecklas i rekordfart.

Åsa Öttenius lämnar Skolfastigheter i Stockholm AB (Sisab) där hon arbetat sedan 1994. Sedan 2011 har hon varit bolagets vd.

Under hennes tid som högsta chef har hon bland annat lett interna omorganisationer och nyrekryterat för att rusta Sisab inför ett utökat uppdrag.

- Behovet av nya förskole- och skollokaler har ökat enormt inom Stockholm stad de senaste åren. Det är ett stort ansvar för alla som arbetar på Sisab, en uppgift som jag är övertygad om att personalen kommer klara av, säger Åsa Öttenius.

Fram till det att en ny vd för Sisab har utsetts så kliver vice vd Carl Bodsten in som tillförordnad vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige