Image

Hökerum köper byggrätt av Sveafastigheter

Transaktioner Ulricehamnsföretaget Hökerum Bygg kommer att bygga Vällingby Parkstads nya, bönformade profilbyggnad. I torsdags skrevs köpehandlingarna på där Sveafastig-heter avyttrar sin byggrätt för cirka 140 bostadsrätter.
Publicerad den 5 Juli 2015
Hökerum Bygg satsar i Vällingby parkstad Bild: 3xN
Hökerum Bygg satsar i Vällingby parkstad

- Projektet i Vällingby Parkstad är ett delikat projekt som kräver stor omsorg om detaljerna. Vi lägger som vanligt stor vikt vid att göra huset energisnålt och miljöanpassat. Vi kommer jobba mycket med att göra de gemensamma ytorna som samlingslokaler, trapphus, takter-rass och entréer riktigt inbjudande, säger Maria Ståhl, marknadsansvarig på Hökerum Bygg.

Hökerum Bygg kommer att starta planeringsprocessen under tidig höst med målsättning att starta byggnationen under våren 2016. Husets speciella utformning med böljande bal-konger och rundade former gör det till en viktig karaktärsbyggnad. Vem som kommer rita färdigt projektet är inte klart. De första ritningarna är gjorda av danska arkitektbyrån 3XN. Oavsett vem som fortsätter mer detaljerat med utformningen så kommer det befintliga ut-trycket att bevaras i stor utsträckning.

Hökerum Bygg har även tidigare byggt bostadsrätter i Vällingby Kommun. I våras stod BRF Stationen i Hässelby Strand klart. Fastigheten rymmer 62 bostadsrätter i direkt an-slutning till tunnelbanestationen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige