Image

HFAB ställer sociala krav i upphandling

Bolag HFAB har genomfört en upphandling där Allianceplus gått med på att anställa tre lokalvårdare som bor på Andersberg. Kravet på de sökande är att de är arbetslösa samt är hyresgäster hos HFAB.
Publicerad den 31 Oktober 2014

- Vi vill visa att vi bryr oss om våra hyresgäster. Det ligger också en pedagogisk tanke bakom rekryteringsprocessen; Vi tror att man gör ett bättre arbete om man bor i samma område som man arbetar i, säger Per Throneé, HFAB:s arbetsförmedlare och en av dem som ligger bakom pilotprojektet.

– Man tar ansvar för sitt bostadsområde på ett helt annat sätt. Det har vi sett med 100 sommarjobb och hoppas på samma resultat även här,

HFAB tar ytterligare ett grepp för att nå de potentiella lokalvårdarna. En mindre reklamkampanj genomförs i området på åtta språk, dels via egna utomhusreklamtavlor och dels via direktreklam i brevlådorna i området.

- Tyvärr är det nästan lika naturligt på Andersberg att vara arbetslös som att ha ett arbete. Vi vill vara normbrytande och ge de boende ett helt annat tankesätt. Visa att de kan få arbete trots lång arbetslöshet.

– Om projektet fungerar väl är vårt mål att applicera krav på social hänsyn i fler upphandlingar framöver.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige