Image

Herrgård till salu – för 3,5 miljoner

Bostäder Bostadsbristen är enorm – i vissa delar av Sverige. Samtidigt som prisrekorden slås på löpande band i Stockholms innerstad är nu en vacker herrgård i Kramfors till salu. 700 kvadratmeter med tillhörande park- och skogsmark – utgångspriset är 3,5 miljoner kronor.
Publicerad den 19 November 2015

Wäija Herrgård är uppförd i början av 1900-talet och dess 700 kvadratmeter är fördelat på 17 rum med salar och salonger, storslagna öppna spisar, bibliotek och vinkällare.

Wäija Herrgård är ett norrländskt kulturarv, kustnära beläget i Kramfors i Ångermanland.

Upphovsmannen heter John Ekman och år 1924 skapade han Wäija herrgård i nyklassisk stil.

Huvudbyggnaden på 2,5 våningar (+ källare) består av stora salonger, matsal, glasveranda, öppna spisar, ekboasering, stuckatur samt tak- och väggmålningar.

Därutöver finns bland annat bibliotek, elva sovrum och i källaren finns dessutom en vinkällare. Den tillhörande trädgårdsmästarbostaden inrymmer fem rum, varav två sovrum, kök och badrum.

Till fastigheten ingår även ett lusthus samt ett äldre stall som numera används som garage.

Skandiamäklarna i Örnsköldsvik är ansvarig mäklare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige