Image

Hemsö uppför skola i Jönköping

Bygg/Arkitektur Hemsö uppför en grundskola i Jönköping till Vittraskolan, som flyttar in vid höstterminsstarten 2015. NCC har bygguppdraget.
Publicerad den 23 Oktober 2014

Investeringen uppgår till 70 miljoner kronor.

– Vittra Samset blir den första friskolan i västra delen av Jönköping och vi erbjuder utbildning ända till nionde klass. Vår undervisning sker i projektform för att hjälpa eleverna att sätta in kunskaperna i ett större sammanhang. Till exempel kommer eleverna att följa och studera NCC:s bygge av den nya skolan och i det arbetet kan vi väva in många skolämnen, säger Vittra Samsets rektor Eva Strandeus.

Idag finns 26 Vittraskolor på flera orter i landet och detta blir den första i Jönköping. Skolan byggs i det nya bostadsområdet Samset i västra Jönköping, som på sikt kommer att bestå av 900 bostäder. Hittills är ett 80-tal nya villor och radhus klara, som NCC har byggt åt HSB.

Skolan kommer att förläggas till bostadsområdet Samset i västra Jönköping. Skolan kommer att uppgå till totalt 2 750 kvadratmeter och rymma cirka 400 elever.

– NCC har under flera år jobbat med projektutvecklingen för att hitta en bra tomt åt Hemsö och Vittra. Därför är vi glada att få förverkliga skolan nu, säger Annike Thorén, projektutvecklare på NCC.

- Jönköping är en av de städer vi prioriterar och denna investering förstärker än mer förutsättningarna för en bra verksamhet i Jönköping, säger Hemsös vd Per Berggren.
Skolan som ska upprättas kommer när den är färdigställd att omfatta verksamhet från förskoleklass till årskurs 9.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige