Image

Hemsö planerar skola och förskola i Solna

Bolag Hemsö och Solna stad tecknar tomträttsavtal i syfte att uppföra och långsiktigt äga en grundskola och en förskola i det attraktiva området Järvastaden.
Publicerad den 11 Augusti 2015
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

Tomträttsupplåtelsen inkluderar en försäkran från Solna stad om att behovet av en skola och förskola är långsiktigt. Parterna kommer i dialog säkerställa en skoloperatör som väl möter kommunens behov och ambitioner.

Grundskolan kommer att ge plats för 500 elever och omfatta årskurs F till 6, dess yta kommer att uppgå till 4 700 kvadratmeter. Förskolan kommer att rymma 200 barn och omfatta 2 500 kvadratmeter.

- Solna stads utveckling av Järvastaden är framgångsrik och vi ser fram mot att i nära samarbete med kommunen utveckla bra lokaler för skola och förskola i detta område säger Hemsös vd Per Berggren.

Byggnationen påbörjas under det första kvartalet 2016, grundskolan beräknas vara färdigställd i augusti 2017 och förskolan i augusti 2019.

Avtalet är förbehållet av kommunstyrelsens godkännande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige