Image

Hemköp satsar i Solna Centrum

Bolag Solna centrum har genomgått en stor förändring de senaste åren. Nu tas ännu ett betydelsefullt steg i utvecklingen då Hemköp väljer att storsatsa i centrumet.
Publicerad den 27 Mars 2015
Hemköp öppnar i höst en ny butik i Solna Centrum om 2 300 kvadratmeter. Bild: Hemköp
Hemköp öppnar i höst en ny butik i Solna Centrum om 2 300 kvadratmeter.

Hösten 2015 öppnar Hemköp en helt ny butik i Solna Centrum, genom att byta läge och expandera. Den nya butiken, som baseras på Hemköps senaste butikskoncept, har mycket hög ambitionsnivå och omfattar totalt 2 300 kvadratmeter.

Med den nya butiken möter man kundernas behov och efterfrågan genom ett attraktivt och prisvärt sortiment med bland annat eget konditori, delikatessdisk, fullskaligt restaurangkök och postombud.

Tillgängligheten blir smidig både om man kommer till fots eller är bilburen, då butiken har två entréer varav den ena direkt från parkeringen på Solnavägen.

- Vi satsar stort på att förenkla vardagen för våra kunder. Förutom ett stort basutbud fokuserar vi på bra färskvaror, ett brett sortiment av färdigmat, det lilla extra i delikatessdisken och allt självklart till ett bra pris. Butiken kommer också att erbjuda en högkvalitativ MSC-märkt fiskdisk, säger Tomas Jäderberg, butikschef på Hemköp Solna Centrum.

Effektivitet och närhet är två viktiga ledord i Solna Centrums strategi. Här samlas butiker och restauranger med service som vårdcentral och tandläkare. En viktig komponent är även den kommunala verksamheten såsom Solna stadshus och det välbesökta biblioteket. Solna är en av Sveriges snabbast växande städer, både i form av nyinflyttade invånare och det utökande antalet arbetsplatser. Detta ökar kraven på service och utbud.

- Hemköp är en av våra viktigaste ankarbutiker, och genom denna satsning fortsätter Solna Centrum att stärka sin profil som Solnas stadskärna. Vi är det självklara valet för de som bor och arbetar i närområdet, och erbjuder våra kunder en effektiv plats för att göra sina vardagliga inköp och ärenden, säger Pamela Persson, Centrumchef i Solna Centrum.

Solna Centrum har utvecklats starkt de senaste åren, närmast genom etableringar såsom Indiska, Picard, Stockholms Stadsmission och Folktandvården. Ytterligare en förstärkning av utbudet är att vänta, då Hemköps nuvarande lokal kommer att anpassas för att kunna ta emot ytterligare hyresgäster inom modesegmentet, för att bredda det befintliga utbudet.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige