Image

Hemfosa genomför sin hittills största nyuthyrning

Uthyrning Hemfosa bygger till och moderniserar ett kontorshus i Mölndal. Bolaget har tecknat ett tio årigt hyresavtal med If Skadeförsäkring för hela huset, 11 400 kvadratmeter.
Publicerad den 22 Januari 2016

Hemfosa tecknar hyresavtal för tidigare vakanta ytor i fastigheten Tulpanen 3 i Mölndal och investerar i hyresgästanpassningar. Den stora nyuthyrningen och upprustningen är ett viktigt steg i att förnya området Södra Porten i Mölndal.

Fastigheten Södra Porten – Tulpanen 3 – i Mölndal består av 16 olika byggnader. En av dessa upprustas nu till ett modernt, flexibelt kontor samt byggs till med cirka 2 400 kvadratmeter och får därmed en total uthyrningsbar yta om 11 400 kvadratmeter.

Hemfosa har tecknat ett tioårigt hyresavtal för hela ytan med If Skadeförsäkring som kommer att inrymma ett av sina största kontor i lokalerna. Projektet startar så snart samtliga villkor för avtalets giltighet är uppfyllda och beräknad inflyttning är juni 2017.

– Detta är Hemfosas största nyuthyrning och vi är mycket stolta över att ha blivit valda att skapa Ifs nya flaggskeppskontor i Sverige. Vi kommer i samband med denna uthyrning och hyresgäst-anpassning att uppgradera den centralt belägna byggnaden i Södra Porten vilket kommer att ge en positiv effekt för hela området. Södra Porten är ett område på frammarsch vilket denna etablering är ytterligare ett bevis för, säger Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige