Image

Helsingborgshem bygger 111 lägenheter med miljöprofil

Bygg/Arkitektur Nyligen har bygglovet för Helsingborgshems tre nya punkthus på Elineberg beviljats. Totalt blir det 111 moderna lägenheter i två hus på åtta våningar och ett hus på elva våningar.
Publicerad den 28 Oktober 2014

Husen ingår i EU-projektet Next-Buildings som innebär ett ökat fokus på låg energiförbrukning och hållbara lösningar. För att klara de höga energikraven har stor vikt lagts på att utforma husen optimalt ur energihänseende, bland annat när det gäller storlek och placering av fönster. Husen kommer dessutom att ha solfångare som förser husen med uppvärmning av varmvatten och solceller som producerar el på taken, system för återvinning av värme från spillvatten och energieffektiva fönster.

I området planeras också för fördröjning av dagvatten med hjälp av planteringar, så kallade regnträdgårdar. Som första bostadsbolag i Helsingborg installerar Helsingborgshem också en ny lösning för avfallshantering, med nedgrävda avfallsbehållare som nås från ett inkast i marknivå, placerat utomhus. Lösningen finns sedan tidigare på Gröningen i Helsingborg och innebär bättre tillgänglighet, mindre lukt, högre kapacitet och enklare hantering vid tömning.

Närheten till Ramlösa station och den väl utbyggda kollektivtrafiken i området kompletteras med riktigt bra cykelförvaring och en bilpool, som ytterligare förstärker miljöprofilen.

De tre punkthusen placeras inom ett område med bebyggelse från 50-talet och i samband med bygget utvecklar man också utemiljön på hela området för att tillföra nya kvaliteter som kommer alla på området till del.

Skanska har bygguppdraget och de första inflyttningarna beräknas kunna ske kring årsskiftet 2015/2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige