Image

Heimstaden köper i Lund

Transaktioner Heimstaden har undertecknat avtal om förvärv av en fastighet på Vildanden i Lund som ligger en dryg kilometer från Lunds Centralstation. Säljare är Stiftelsen AF Bostäder som uppförde fastigheten 1964 och ägt den sedan dess. Beståndet består av totalt 313 stycken bostadslägenheter som idag är uthyrda till studenter. Den totala ytan uppgår till cirka 18 000 kvadratmeter med en uthyrningsgrad på 100 procent om totalt 21,5 miljoner kronor i hyresintäkter.
Publicerad den 13 Mars 2017
Fredrik Årman. Bild: Privat
Fredrik Årman.

– Vi har under lång tid haft blickarna riktade mot Lund och gjorde vårt första förvärv här i slutet av 2015. Lund är en väldigt attraktiv ort som har mycket spännande projekt framför sig i form av bland annat stora infrastruktur- och forskningssatsningar. I och med denna komplettering kan vi på allvar bygga upp en egen förvaltningsorganisation på orten vilket alltid är vårt mål. Efter detta förvärv kommer vi att ha nästan 500 lägenheter i Lund. Vi ser fram emot att nu bli en aktör som är med och kan bidra i ännu större utsträckning till Lunds framtida utveckling, säger Fredrik Årman, Senior Investment Manager på Heimstaden.

Fastighetsvärdet uppgår till 397 miljoner kronor och avdrag för latent skatt lämnas med 5,5 procent. Affären sker genom förvärv av ett bolag och tillträde är planerat till maj 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige