Image

Här ska 7 000 bostäder byggas i Göteborg

Bostäder 7 000 nya bostäder, utöver de bostäder som ligger i kommunens planer, ska stå inflyttningsklara under 2021 då Göteborg fyller 400 år.
Publicerad den 30 April 2015

Detta meddelade bland andra bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) på en presskonferens.

- Det är bra att Göteborg tar ett helhetsgrepp och höjer sina ambitioner för att bygga fler bostäder. Med regeringens bostadsatsning på 6,7 miljarder kronor och med fler kommuner som följer i Göteborgs fotspår är jag övertygad om att vi kan vända utvecklingen och bygga många fler bostäder, säger bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).

Jubileumssatsningen innebär att kommunen och näringslivet ska få takten i bostadsbyggandet att öka genom ett djupare samarbete och bättre samverkan.

- I Göteborg har vi lärt oss att vi når framgång när vi samarbetar i öppna processer. Den stora utmaning som bostadsbristen innebär gör att vi utvecklar den ett steg till och behåller fokus på social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet, säger Ulf Kamne (MP), kommunalråd med ansvar för bostadsbyggandet och ordförande i byggnadsnämnden.

De största planerade projekten:
Projektnamn/område – antal bostäder – fastighetsägare
Mandolingatan – 600 – Poseidon.
Kallebäck 3:3, fd Arla mejeri – 600 – Wallenstam
Lagerströmsplatsen – 600 – Kommunen
Högsbohöjd – 500 – Stena Fastigheter
Smörslottsgatan – 470 – Balder
Långströmsgatan – 400 – Balder
Munspelsgatan – 300 – Balder
Distansgatan/Marconigatan – 250 – Kommunen
Nymilsgatan – 250 – Kommunen
Eriksbergs silo – 250 – JM

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige