Image
sgbc awards.jpg
sgbc awards.jpg

Här är vinnarna i Sweden Green Building Awards

Event I går kväll delades priserna i Sweden Green Building Awards ut. Här är alla vinnarna.
Publicerad den 11 November 2014

Priserna delades ut i samband med konferensen Building Sustainability SGBC14.
Här är vinnarna:

• Stockholms stads forum för hållbara fastigheter och Sweden Green Building Councils pris för hållbarhetsarbete i innovativ samverkan "Två blir mer": Landsfogden 6, Einar Mattsson Byggnads AB och hyresgäster i Landsfogden 6.

• Utmärkelsen för innovation och samverkan kring hållbar utveckling av anläggningsprojekt - Pågående projekt: Spårväg City Bana Stockholm, Skanska och SL-Trafikförvaltning.

• Utmärkelsen för innovation och samverkan kring hållbar utveckling av anläggningsprojekt - Färdigställt projekt: Vindpark Sjisjka, Jämtkraft AB, OX2 och Skanska.

• Breeam: Emporia, Steen & Ström Sverige.

• Leed: Entré Lindhagen, Skanska.

• Miljöbyggnad: Hagaborgsskolan, Karlstads kommun.

• EU Green Building: Swedbank HQ, Swedbank.

• Utmärkelsen för hållbar stadsutveckling av ett nytt område: Norra Sigtuna, Sigtuna kommun och NCC.

• Utmärkelsen för hållbar stadsutveckling av ett befintligt område: Hållbara Järva, Stockholms stad.

• Priset för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling i Sverige: Viktoria Walldin, White Arkitekter.

För första gången delades det också ut ett pris i samarbete med Stockholms stad. Priset, som kallas för "Två blir mer", delas ut till fastighetsägare i Stockholms kommun som drivit ett innovativt hållbarhetsarbete i samverkan med sina hyresgäster. Den första vinnaren av priset blev den renoverade fastigheten Landsfogden 6 i Bagarmossen, ett flerbostadshus från 50-talet som ägs av Einar Mattsson Byggnads AB. Priset motiveras bland annat med att man haft goda kontakter mellan boende, hantverkare och hyresvärd.

I arbetet med att premiera hållbart byggande och en hållbar utveckling så har Sweden Green Building Council också valt att för första gången dela ut ett pris till en individ. Priset för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling i Sverige går till de eldsjälar som arbetar med att driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle och den första mottagaren av priset blev Viktoria Walldin, specialist inom social hållbarhet på White arkitekter, med motiveringen att hon i sitt arbete med social hållbarhet tillfört kunskap som hittills inte integrerats på ett konkret och tydligt sätt i planeringsprocessen. Hon ses som en stark inspiratör som har påverkat branschen både i Sverige och internationellt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige