Image

Här är Stockholms mest välbesökta köpcentrum

Handel Kista Galleria slog nytt besöksrekord 2010 och är nu Stockholms mest välbesökta köpcentrum. Totalt valde 17 346 330 personer att besöka Kista Galleria 2010, en ökning med fem procent jämfört med 2009.
Publicerad den 14 Januari 2011

Den positiva utvecklingen för Kista Galleria fortsätter och 2010 blev det mest framgångsrika året genom tiderna med cirka 750 000 fler besökare än året innan. Samtidigt var konkurrensen från omgivande och nyöppnade handelsplatser större än någonsin.

- Att vi attraherat 750 00 000 fler kunder på ett år är ett tydligt kvitto på att Kista Galleria uppskattas av kunderna och att generösa öppettider och konstant förnyelse är ett vinnande koncept, säger Jan Gösbeck, gallerialedare.

Kista Galleria slog även omsättningsrekord 2010. Omsättningen uppgick till cirka 2,2 miljarder kronor, en ökning med 16 procent jämfört med 2009.

- Det är extra roligt att besökarna även spenderar mer. Jämfört med 2009 spenderade varje besökare 14 procent mer under 2010, det bevisar att vi lyckas med det kontinuerliga arbetet att erbjuda kunderna de varumärken och butikskoncept som verkligen efterfrågas och uppskattas, säger Jan Gösbeck.

En vanlig vardag besöks Kista Galleria i genomsnitt av cirka 60 000 personer och en helgdag i genomsnitt av cirka 40 000 personer. Den 23 december var årets mest välbesökta dag med 79 285 personer som kom till Kista Galleria för att inhandla de sista julklapparna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige