Image
Anders Nordstrand.
Anders Nordstrand. Bild: Sabo

Här är Sabos nya vd

Karriär Anders Nordstrand, i dag vd för Mimer i Västerås, blir nu vd för Sabo, där han efterträder Kurt Eliasson.
Publicerad den 21 April 2016

– Vårt mål var att rekrytera en vd med rejäl erfarenhet från bostadsbranschen och med en genuin känsla för allmännyttans särskilda uppdrag. Därför är jag mycket glad över att Anders Nordstrand tackat ja till att leda Sabo, hans tidigare arbete och tydliga resultat imponerar, säger Sabos ordförande Leif Jakobsson.

Anders Nordstrand tillträder tjänsten som vd på Sabo efter sommaren, exakt tillträdesdatum är i dagsläget inte klart. Kurt Eliasson, som lämnar efter nära tio år på posten, fortsätter fram tills Anders Nordstrand är på plats.

– Kurt Eliasson har lett och utvecklat Sabo på ett mycket framgångsrikt sätt, han lämnar över en professionell och aktad organisation med många viktiga uppdrag framöver och Anders Nordstrand är rätt person att ta den vidare, säger Leif Jakobsson.

Under sin tid på Mimer har Anders Nordstrand bland annat ökat tempot i nyproduktionen och aktivt arbetat för att Mimer ska ta ett större samhällsbyggaransvar och att tillsammans med Västerås stad utveckla samhället.

– Jag vill idag inte göra någon programförklaring för mitt arbete med Sabo. Det är viktigt för mig att först träffa personalen och medlemsföretagen för att sätta mig in i det arbete som görs idag. Men jag konstaterar att Sabos fokus på nyproduktion är viktigt. Det absolut viktigaste just nu är att få fram bostäder som fler har råd med. Allmännyttan har en viktig roll som samhällsbyggare. Det visar sig i både nyproduktion, renovering, förvaltning och i medlemsföretagens sociala insatser, säger Anders Nordstrand.

FAKTA/ Anders Nordstrand
Ålder: 58 år.
Bakgrund: Bland annat vd för Mimer, vd för Micasa, vd Stockholm Visitors Board.
Bor: Stockholm.
Familj: Gift, två vuxna barn och två barnbarn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige