Image

Här är Per Jutners nya bolag

Bolag Nu startar den tidigare Einar Mattsson-vd:n egna bolaget Storstaden Bostad med fokus på att utveckla hållbara bostäder i Stockholm med kranskommuner. Första projektet för Storstaden Bostad är Alprosen i Mariehäll med inflytt i februari 2018.
Publicerad den 22 Mars 2017
Per Jutner. Bild: Storstaden Bostad
Per Jutner. Alprosen. Bild: Storstaden Bostad
Alprosen.

Med över 25 års erfarenhet inom fastighets- och stadsutvecklingsbranschen med anställningar i Peab-sfären, Wallenstam och senast som vd för Einar Mattsson Projekt AB tror Per Jutner att han har mycket att tillföra branschen.

– Det känns spännande och roligt att få starta Storstaden Bostad. Nu får jag möjlighet att utforma min egen verksamhet där jag med kundens behov och önskemål i centrum kan utmana branschen. Det byggs idag allt för många bostäder på utvecklarnas eller byggentreprenörers villkor. Det kommer jag och Storstaden Bostad försöka ändra på, säger Per Jutner vd för Storstaden Bostad.

Storstaden Bostad har som mål att utveckla attraktiva kvarter med hållbara och smarta bostäder som underlättar vardagen för de boende. Verksamhetens första projekt är Alprosen, i Mariehäll, Bromma. Projektet är igång och har förväntad inflytt februari till maj 2018. Alprosen kommer att bestå av 109 bostäder, i storlekarna ett till fem rum och kök, samt takvåningar med egna terrasser. Fastigheten har dessutom fyra uthyrningslokaler och 53 garageplatser.

– Bostäderna i Alprosen är ett gott exempel på hur vi utvecklar bostäder för och med människorna som ska bo där. Bostäderna kommer att bland annat ha tekniska lösningar och tjänster som gör vardagen enklare för de boende, till exempel är husen nyckellösa, vi erbjuder bilpool och vi har utvecklat digitala lösningar som möjliggör att boende kan bevaka sin vattenförbrukning, elförbrukning och lägenhetstemperatur. Dessutom hjälper vi till med flytten och säkerställer att innergård, gemensamma terrasser och grönområden är klara innan de första kunderna flyttar in. Tillsammans ska vi försöka skapa bostäder som människor ska vilja leva i över generationer, säger Per Jutner.

Per Jutner är ensam ägare till Storstaden Bostad AB. Bolaget har ett samarbete med Einar Mattsson avseende ägande och finansiering av de enskilda bostadsprojekten.

I dag är man tre anställda och outsourcar funktioner som ekonomi, kommunikation, byggledning, mäkleri och arkitektur till underkonsulter. Till sommaren 2017 planerar bolaget att anställa ytterligare två personer till nyckelroller och samtidigt ha utökat portföljen med cirka 300 bostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige