Image

Här är förslagen för Göteborgs nya Handelshögskola

Bygg/Arkitektur Av 73 inkomna intresseanmälningar återstår nu sex förlag på hur Göteborgs Handelshögskola ska utformas. De sex arkitektkontoren visade på onsdagen upp sina förslag anonymt för juryn.
Publicerad den 4 Februari 2015

Förslagen visas upp anonymt eftersom tävlingsjuryn inte får veta i förväg vilket förslag som kommer från vilket arkitektkontor.

– I de sex förslagen har arkitekterna tagit sig an uppgiften; att gestalta ett arkitektoniskt tilltalande tillägg till Handelshögskolan och Vasastaden, med höga ambitioner. Förslagen visar på olika intressanta sätt att utveckla stadsrummet och skapa samspel mellan nya och gamla byggnader, säger Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör Akademiska Hus, tillika juryordförande.

Juryn, som består av representanter från Akademiska Hus, Göteborgs universitet, Göteborgs Stad, Trafikverket och Sveriges Arkitekter kommer nu att göra en djupdykning bland de olika förslagen för att sedan tillkännage vinnaren i slutet av mars 2015.

Intresset var mycket stort för att delta i tävlingen, där de deltagande arkitektkontoren fick i uppgift att ta fram nya lokaler för Handelshögskolan och samtidigt skapa en integrerad stationsuppgång för den framtida pendeltågsstationen Haga. Av 73 inkomna intresseanmälningar valdes följande sex kontor ut att delta i själva tävlingen:

• Yellon + Kim Utzon Arkitekter + WSP + Atkins, Sverige/Danmark
• Johan Celsing Arkitektkontor, Sverige
• Johannes Norlander Arkitektur + Arup, Sverige/Storbritannien
• Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Danmark
• XDGA + Contekton + Integra engineering + Andersson & Hultmark,Belgien/Sverige
• Nieto Sobejano Arquitectos, Tyskland /Spanien

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige