Image
Så här ser Fojabs vision om nya Nils Ericsonsplatsen och Kanaltorget ut.
Så här ser Fojabs vision om nya Nils Ericsonsplatsen och Kanaltorget ut. Bild: Fojab

Här är Fojabs vision om Nils Ericsonsplatsen och Kanaltorget

Bygg/Arkitektur Nu presenteras förslag på hur Nils Ericsonplatsen och Kanaltorget kan komma att förvandlas i framtiden. Fojab arkitekter har på uppdrag av Göteborgs stad tagit fram ett program för utformning av platserna som nu presenteras för allmänheten.
Publicerad den 7 Maj 2015

Centralenområdet är ett av Göteborgs viktigaste stadsutvecklingsprojekt. Magdalena Hedman, uppdragsansvarig arkitekt på Fojab arkitekter, beskriver hur Nils Ericsonplatsen och Kanaltorget ska utvecklas till attraktiva stadsrum med tydlig identitet och egen karaktär, som också tillgodoser många olika målgruppers behov. Inte minst ska de vara trygga, välkomnande och lättillgängliga bytesnoder för resenärer med kollektivtrafik.

– De här platserna har stor potential att utvecklas till några av stadens härligaste mötesplatser med sittplatser, grönska och vatten. Nils Ericsonplatsen är en av stadens viktigaste entréplatser och gestaltningen av den ska vara präglad av tidlöshet. Här ska erbjudas upplevelser för passerande som gör det värt att stanna till. Den ska också vara en trygg plats som är lätt att orientera sig på, säger Magdalena Hedman.

Nu fortsätter arbetet med att få in synpunkter och att definiera områden där fördjupade studier behöver göras:
– Det här är ett pågående stadsutvecklingsarbete där det är viktigt att visa bilder på förslagen för att få respons och synpunkter på hur vi ska gå vidare. Genom att vara öppna med hur vi arbetar, för vi aktivt samtalet om de viktiga platserna i staden, platser som berör många människor och som engagerar, säger Katja Ketola, projektledare för Centralenområdet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige