Image

Här är Årets stadskärna 2013

Event Västerås stad tog titeln Årets Stadskärna 2013.
Publicerad den 31 Maj 2013
I går kväll fick Västerås ta emot priset för Årets Stadskärna. Bild: Svenska Stadskärnor
I går kväll fick Västerås ta emot priset för Årets Stadskärna.

Silvret gick till Örebro och bronset till Varberg.

– Egentligen är alla tre vinnare. De är tre städer med ambitioner som förstått värdet av att samverka och satsa på en levande stadskärna, berättar Björn Bergman, vd Svenska Stadskärnor.

Det är 19:e gången som Svenska Stadskärnor delar ut priset Årets Stadskärna. Priset är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Det ges till den svenska stad som under de närmaste föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling.

– Det här verkligen ett jätteroligt besked! Vi har redan förberett firandet hemma i Västerås för oavsett vilken plats vi hade kommit på så är det värt att fira att vi blivit nominerade bland de tre bästa städerna i Sverige, säger Maria Fors, centrumledare i Västerås City.

– Det är ett fantastiskt erkännande för vår gemensamma kraftsamling att utveckla centrum med sikte på framtiden och dess utmaningar, säger Ulla Persson, kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Juryns motivering:
”Visionen är ”Staden utan gränser” där det finns stor politisk enighet om de stora greppen. Utifrån den kommunövergripande visionen är city ett av 12 satsningsområden. Samverkan har värkt fram, från konkurrens till ett djupt och starkt samarbete mellan fastighetsägare, näringsidkare och kommunen.
I ett starkt och brett samarbete har man har jobbat såväl med de stora infrastrukturåtgärderna i staden som att utbilda över 500 näringsidkare i service och bemötande. Tillsammans har man gjort en resa och förändrat stadens image från en klassisk industristad till ett besöksmål med ett förtätat och attraktivt centrum med boende och handel och med en glad och välkomnande attityd. Öppenhet genomsyrar Citys arbete!”


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige