Image

Han blir ny stadsbyggnadschef i Landskrona

Karriär Johan Nilsson har utsetts till ny förvaltningschef för stadsbyggnadsförvaltningen i Landskrona. Han har tidigare arbetat som planchef och biträdande förvaltningschef på stadsbyggnadsförvaltningen i staden.
Publicerad den 23 Januari 2018
Johan Nilsson. Bild: Landskrona stad
Johan Nilsson.

Johan Nilsson är utbildad planeringsarkitekt från Blekinge Tekniska Högskola och har arbetat i Landskrona stad sedan 2011, först som planarkitekt och därefter som planchef. Den senaste tiden har han fungerat som tillförordnad förvaltningschef.

– Johan Nilsson har lång erfarenhet av strategiska stadsbyggnadsfrågor i Landskrona och är väl insatt i förvaltningens olika områden. Hans kompetens och goda ledarskap kommer att vara till fortsatt stor nytta för Landskrona stad, säger Börje Andersson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Landskrona.

Stadsbyggnadsförvaltningen arbetar för att förverkliga Landskrona stads strävan att vara en plats där det ska vara bra att både bo och verka. Några viktiga pågående stadsbyggnadsprojekt är den nya havsnära stadsdelen Norra Borstahusen och utvecklingen av Karlslundsområdet.

– Jag är stolt över att vara förvaltningschef i Landskrona där det både finns mod och handlingskraft att göra verklighet av ambitiösa planer och projekt. Det har hänt mycket under de år jag arbetat i staden och min ambition är att leveranstakten ska vara lika hög i framtiden, säger Johan Nilsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige