Image
Exploateringsnämnden i Stockholm har gett grönt ljus för utveckling av Hästskon 12 vid Sergels Torg.
Exploateringsnämnden i Stockholm har gett grönt ljus för utveckling av Hästskon 12 vid Sergels Torg. Bild: Vasakronan

Grönt ljus för exploatering vid Sergels Torg

Bygg/Arkitektur Exploateringsnämnden har fattat beslut om att tillåta exploatering av bostäder, hotell och handel vid Sergels Torg i Stockholm.
Publicerad den 15 April 2014

Beslutet berör fastigheten Hästskon 12 som ägs av Stockholms stad och där tomträttsinnehavare är Vasakronan. Beslutet gör det möjligt att pröva möjligheterna till en om- och påbyggnad av fastigheten.

- Projektet ger en mer levande miljö i city där en kontorsmiljö kan kompletteras med handel, bostäder och/eller hotell och det ser jag mycket positivt på, säger borgarrådet Joakim Larsson (M), ordförande i exploateringsnämnden i Stockholms stad.

Bebyggelsen på den aktuella fastigheten används idag i huvudsak för kontorsändamål, och efter genomförda förändringar har bebyggelsen kompletterats med handel i bebyggelsens bottenvåningar samt cirka 20-30 bostadslägenheter i fastighetens norra del. Som ett alternativ till bostäder ges en möjlighet att bygga hotell.

- Efter förhandlingar med byggherren, som sker i varje enskilt fall, kommer det inte att utgå någon avgäld under den första 20-årsperioden för den tillkommande byggrätten som kan bebyggas med kontor och hotell, det innebär att staden får samma avgäld som i dag i ytterligare 20 år därefter betalar byggherren även för de tillkommande kvadratmeterna, säger borgarrådet Joakim Larsson (M).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige