Image

Göteborgs byggnadsnämnd får ny ordförande

Göteborg Emmali Jansson (MP) blir ny ordförande för Göteborgs byggnadsnämnd.
Publicerad den 14 Mars 2017
Emmali Jansson. Bild: Miljöpartiet
Emmali Jansson.

Formellt väljs Emmali Jansson till ordförandeposten på torsdagens kommunfullmäktige. Ulf Kamne (MP), kommunalråd för stadsutveckling, kommer fortsätta ha ansvar för stadsutvecklingen i kommunstyrelsen, men har lämnat posten som byggnadsnämndens ordförande.  

Emmali Jansson har många år bakom sig inom stadsutveckling och bostadsfrågor. Hon arbetar som bostadspolitisk sekreterare för Miljöpartiet i Göteborg och för Miljöpartiet i riksdagen.

- Samhällsplanering har varit min huvudsakliga sysselsättning de senaste nio åren. Jag är särskilt engagerad för att utveckla staden för ett myllrande folkliv där man gillar att vara ute på gator och torg, säger hon.

En annan viktig fråga för henne är att motverka segregation och göra Göteborg mer jämlikt.

- Vi måste bygga staden så att fler kan mötas spontant på lekplatsen, vid mataffären, på bussen, möta människor med olika bakgrund, tjocklek på plånbok eller livsstil. Det skapar tillit, tolerans och motverkar slitningar och segregation i samhället, säger Emmali Jansson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige